Όλα έχουν αλλάξει στο Peugeot 3008

Όλα έχουν αλλάξει στο Peugeot 3008
Μεγαλύτερο, πιο άνετο και πιο ικανό εκτός δρόμου, το νέο Peugeot 3008 θα κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους τον Οκτώβριο του 2016.

H Peugeot αποκάλυψε το νέο 3008, που έρχεται να ανταγωνιστεί τα κορυφαία εμπορικά μοντέλα της μικρής - μεσαίας κατηγορίας των SUV.

Βασισμένο στο νέο πλαίσιο του ομίλου PSA με την ονομασία EMP2, το νέο 3008 έχει μια εξαιρετικά συμπαγή παρουσία αλλά και μεγαλύτερο μήκος από τον προκάτοχό του, το οποίο πλέον ανέρχεται στα 4,45 μέτρα. Παρά όμως την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος έχει μειωθεί σε όλες τις εκδόσεις κατά 100 κιλά, ξεκινώντας πλέον από τα 1.350. Από τα οκτώ εκατοστά του μεγαλύτερου μήκους τα 6 έχουν δοθεί στο μεταξόνιο, το οποίο στα 2.675 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία, όπως και ο χώρος αποσκευών, στα 520 λίτρα, που έχει αυξηθεί κατά 90.

Στο εσωτερικό οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ το iCockpit είναι νέας γενιάς, πλήρως ψηφιακό. Εμπρός από τον οδηγό και πάνω από τη νοητή γραμμή της στεφάνης του τιμονιού, μια νέα ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών αναλαμβάνει το ρόλο του πίνακα οργάνων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και να ρυθμίσει τις ενδείξεις της, προσαρμόζοντάς τες στις ανάγκες του, μέσα από ένα μεγάλο εύρος διαθέσιμων δεδομένων.

Η οθόνη αυτή συμπληρώνεται από μια ακόμα, αφής 8 ιντσών, μέσω της οποίας οδηγός και συνοδηγός έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες των συστημάτων infotainment και κλιματισμού.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα του νέου 3008 όχι μόνο μοιάζει, αλλά και είναι πιο ικανό για κίνηση επί παντός εδάφους. Τετρακίνηση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, ωστόσο το σύστημα Advanced Grip Control του παρελθόντος έρχεται να υποστηρίζει ένα πιο ικανό αμάξωμα, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 22 εκατοστά.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι 1,2 και 1.6 λίτρων βενζίνης ή 1.6 και 2.0 λίτρων diesel. Ο πρώτοι έχουν ισχύ από 130 έως 165 ίππους. Οι 1.2 συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο 1.6 μόνο με αυτόματο. Οι diesel κινητήρες ξεκινούν από τους 100 ίππους και διαθέτουν επίσης εκδόσεις 120, 150 και 180 ίππων.

Ο εξοπλισμός του νέου μοντέλου περιλαμβάνει πλήρη συστήματα παθητικής ασφάλειας και άνεσης, συν ένα πακέτο βοηθημάτων ενεργητικής ασφάλειας στο οποίο περιλαμβάνεται αυτόματη πέδηση για την αποφυγή ατυχήματος, ενεργό cruise control με δυνατότητα αυτόματης πέδησης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και υποβοήθηση στάθμευσης.

To 3008 θα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!