Στην Ευρώπη το Mazda MX-5 RF

Στην Ευρώπη το Mazda MX-5 RF

Στην Ευρώπη το Mazda MX-5 RF

Στο Googwood Festival of Speed, στον Ηνωμένο Βασίλειο, θα παρουσιαστεί επισήμως και στην Ευρώπη η νέα έκδοση του Mazda MX-5.

Από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου, στο ιστορικό φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το νέο Mazda MX-5 με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στη γηραιά ήπειρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε τιμή περίπου 10% πιο υψηλή από τις κλασικές εκδόσεις με τη μαλακή υφασμάτινη οροφή.

Το νέο Mazda MX-5 RF, όπου το συμπλήρωμα στο όνομα σημαίνει Retractable Fastback, μετατρέπεται με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε 12 δευτερόλεπτα από ένα διθέσιο κουπέ σε ένα targa, καθώς πλέον υπάρχει πίσω τζάμι και πλαίσιο.

Το οποίο ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε τόσο στις εικόνες, ανασηκώνεται για να αποθηκευτεί το κεντρικό μέρος της οροφής.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιλογή αυτής της διάταξης λειτουργίας για τη σκληρή οροφή δεν έχει επηρεάσει τον –ήδη πολύ μικρό- χώρο αποσκευών, ο οποίος παραμένει στα 130 λίτρα.

Πέρα από αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή το RF έχει υποστεί διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης ώστε να μην χαθεί η σπορ αίσθηση και συμπεριφορά λόγω του μεγαλύτερου βάρους που ανέρχεται στα 40 επιπλέον κιλά. 

Το εσωτερικό του μοντέλου παραμένει όπως και της roadster έκδοσης, ενώ αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στους κινητήρες της σειράς SkyActiv που παραμένουν στα 2.0 και 1.6 λίτρα. Ο πρώτος αποδίδει 160 ίππους και συνδυάζεται με δύο κιβώτια έξι σχέσεων, χειροκίνητο και αυτόματο, ενώ ο δεύτερος αποδίδει 130 ίππους και προσφέρεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στη χώρα μας δεν υπάρχει καν Mazda, αλλά μπορείς κανείς να «παρηγορηθεί» με το βασισμένο στο MX-5, το Fiat 124 Spider. Το οποίο, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα παραχθεί σε αντίστοιχη έκδοση με σκληρή οροφή. 

Best of internet