Ποιός θα είναι ο νέος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Ποιός θα είναι ο νέος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Ίσως να μην την γνωρίζετε αλλά η Dyson παράγει ηλεκτρικές συσκευές πρωτοπαριακής τεχνολογίας. Τώρα, θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η βρετανική εταιρεία Dyson είναι γνωστή για τις μοναδικές ηλεκτρικές σκούπες της, που λειτουργούν με μια εντελώς διαφορετική αρχή και έτσι δεν χρειάζονται σακούλες, ενώ η απόδοσή τους δεν μειώνεται με τη συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό τους.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία Dyson φημίζεται και για άλλες μοναδικές εφευρέσεις της, όπως τους ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια, που την έχουν αναγάγει στην κορυφή της τεχνολογικής πρωτοπορίας όσον αφορά στις οικιακές συσκευές.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ωστόσο ούτε ο ιδρυτής της, ο Τζέιμς Ντάισον, ούτε άλλο στέλεχός της έχει επιβεβαιώσει αυτές τις φήμες.

Αντίθετα, η επιβεβαίωση ήρθε από τις βρετανικές αρχές, καθώς η Dyson έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην πόλη Μάλμσμπουρι στην Αγγλία.

Η βρετανική κυβέρνηση λοιπόν, θέλοντας να τονίσει το έργο της στον επενδυτικό τομέα, ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί την Dyson η οποία με τη σειρά της θα επενδύσει συνολικά 230 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία του εργοστασίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα και 500 θέσεις εργασίας.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στις ανακοινώσεις της ίδιας της Dyson για επενδύσεις σε βάθος πενταετίας στην ανάπτυξη μπαταριών για κάθε χρήση, που συνοδεύτηκε από την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Sakti3, η οποία κατασκευάζει πρωτοποριακές μπαταρίες νέας γενιάς.

Η Dyson έχει αποδείξει την αξία της τόσο στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών, όσο και στη σωστή εμπορική τους εκμετάλλευση. Θα καταφέρει ωστόσο να γίνει η βρετανική «Tesla» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας; Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!