Το Ford GT γίνεται «δωρητής» κινητήρα

Το Ford GT γίνεται «δωρητής» κινητήρα
Το μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιεί για την κίνησή του το κορυφαίο supercar της Ford αναμένεται να διατεθεί στην αγορά για «φορεθεί» και από άλλα μοντέλα, ενώ θα πωλείται και για αγωνιστικούς σκοπούς.

Ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί από τη Ford, ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι σύντομα η Μπλε Οβάλ εταιρεία θα προμηθεύει κι άλλους κατασκευαστές με τον 3.5 V6 EcoBoost, που κινεί το κορυφαίο GT. Η φίρμα αναμένεται να ακολουθήσει και τον ίδιο δρόμο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς αντίστοιχες ομάδες που θα χρειάζονται έναν κινητήρα θα μπορούν να στραφούν προς τη Ford.

Άλλωστε, ο συγκεκριμένος EcoBoost έχει αποδείξει την αξία και την αντοχή του σε αγωνιστικές συνθήκες, καθώς κέρδισε τον αγώνα αντοχής των δώδεκα ωρών στο Σέμπρινγκ το 2014. Βέβαια ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του V6 EcoBoost των 3.5 λίτρων. Θεωρείται σίγουρο ότι αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους, με ένα γνωστό βιντεοπαιχνίδι (Forza Motorsport 6) να κάνει λόγο για 630 ίππους και 730 Nm ροπής, όμως δεν γνωρίζουμε αν οι τιμές αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όμως, ακόμη κι αν η Ford τα κρατάει «μυστικό», ήδη έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο για το GT, τόσο που η μάρκα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις απαιτήσεις της ζήτησης!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!