Κάλτενμπορν: «Κι άλλες ομάδες έχουν προβλήματα»

Νίκος Τσιώκος
Κάλτενμπορν: «Κι άλλες ομάδες έχουν προβλήματα»
Η Μόνισα Κάλτενμπορν μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της Sauber και τόνισε πως δεν είναι η μοναδική ομάδα της Formula1 που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Στα οικονομικά προβλήματα της Sauber αναφέρθηκε η Μόνισα Κάλτενμπορν σε συνέντευξή της στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1. Η επικεφαλής της ομάδας του Χίνβιλ τόνισε ότι δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει δυσκοιλίες από τον κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι οι Ελβετοί θα ξεμπερδέψουν σύντομα με την όλη κατάσταση, ενώ μίλησε και για τους κανονισμούς του 2017.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ότι δε φαίνεται πολύ εύκολη η ζωή για τη Sauber και αν μπορεί να πει για την πραγματική οικονομική κατάσταση: «Όπως ξέρετε, ως επικεφαλής ομάδας, δε συζητάω δημοσίως τα οικονομικά και δε θα το αλλάξω αυτό. Ναι, η ζωή δεν είναι εύκολη, αυτό ισχύει, και αντιμετωπίζουμε αρκετές σοβαρές προκλήσεις, όπως και κάθε άλλη ομάδα. Όμως, δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε λύσεις, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα, και ελπίζουμε να ξεμπερδέψουμε σύντομα την κατάσταση».

Για το αν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για το ξεμπέρδεμα: «Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο χρόνο, αλλά για μας πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Αυτό θα βοηθούσε, επίσης, άλλες ομάδες που είναι σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς δεν είμαστε η μοναδική. Πρέπει να δουλέψουμε στα περίχωρα, που είναι λίγο πιο ευνοϊκά προς τις ιδιωτικές ομάδες».

Για το ότι πολλοί θεώρησαν πως η Sauber θα είναι δύναμη στο φετινό γκριντ, κάτι που δε γίνεται, με δεδομένο ότι τα μονοθέσια έχουν κινητήρες της Ferrari και αν εξαρτώνται όλα από το μονοθέσιο: «Όχι, δεν εξαρτώνται όλα από το μονοθέσιο. Είναι μία μίξη όλων.

Ο προμηθευτής μας στους κινητήρες έχει κάνει καλή δουλειά, αλλά πρέπει να δουν πού βρίσκονται σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτή τη στιγμή. Επίσης, έχουν έναν δρόμο να διαβούν. Από πλευράς σασί, δεν έχουμε φέρει ακόμη όλες τις αναβαθμίσεις που θέλουμε. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, μετά θα δείτε το πραγματικό υλικό του μονοθεσίου».

Για το ότι οι Φελίπε Νασρ, Μάρκους Έρικσον έχουν πει ότι το μονοθέσιο δεν είναι ικανό για αγώνες: «Αν μιλάτε για σχόλια οδηγών, υποθέτω ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί εκεί έξω που έχουν λόγο να παραπονιούνται για το μονοθέσιό τους. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στην μπροστινή πτέρυγα, θα ακολουθήσει η πίσω.

Επίσης, πρέπει να θεωρήσεις την ισορροπία μεταξύ του μονοθεσίου της φετινής χρονιάς και της επόμενης. Δε θέλουμε να είμαστε ξανά σε μία κατάσταση, στην οποία καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια στο τωρινό μονοθέσιο και έχεις μεγάλη διαφορά από τη επόμενη. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να τα παρατήσουμε το 2016!».

Για το ότι αποφασίστηκαν οι κανονισμοί του 2017 την τελευταία στιγμή και αν ήταν αργά για τις μικρότερες ομάδες: «Γενικά ήταν πολύ αργά. Φυσικά, οι μικρότερες ομάδες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις από τις μεγαλύτερες ομάδες, εκτός κι αν έχεις κάνεις πράγματα πριν περαστούν οι κανονισμοί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!