BMW 2002 Turbo: Η «αναβίωση» ενός θρύλου (video)

BMW 2002 Turbo: Η «αναβίωση» ενός θρύλου (video)
Ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της BMW, η 2002 Turbo, κάνει ταξίδι στο χρόνο και φτάνει στο 2016, με βάση τη νέα M2 Coupe που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η πιο «καθαρόαιμη» M της σύγχρονης εποχής.

Για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Σειράς 02, η BMW φέρνει στο «σήμερα» ένα μοντέλο που έχει γράψει ιστορία, τη 2002 Turbo. Ονομάζεται BMW 2002 Hommage και η εταιρεία το παρουσίασε σαν ένα πρωτότυπο, ώστε να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι... παλαιότεροι, ενώ θα βρεθεί σε μια έκθεση στο Κόμο της Ιταλίας. Βασίζεται στην M2 Coupe, ένα από τα πιο «εστιασμένα» αυτοκίνητα στη σπορ οδήγηση και έχουν προστεθεί οι απαραίτητες λεπτομέρειες ώστε να θυμίζει την προκάτοχό της. Φουσκωμένα φτερά και προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα με τετράγωνη σχεδίαση και χρυσό φόντο ώστε να παραπέμπουν σε αυτά της 2002 Turbo, ακόμη και διάφορα σχέδια σε κόκκινο μαύρο και μπλε, χαρακτηριστικά χρώματα του ιστορικού μοντέλου.

Επίσης, υπάρχουν σπόιλερ που κάνουν ακόμη πιο επιθετική την εμφάνιση, με αυτό που βρίσκεται χαμηλά στο εμπρός μέρος και κάτω από τη μάσκα να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Οι ρετρό πινελιές συνεχίζονται και πίσω, καθώς τα LED φώτα έχουν διαφορετική σχεδίαση, ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι έχουν «κρυφτεί» και οι χειρολαβές των θυρών. Να μη ξεχάσουμε φυσικά και τις μοναδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ένα σετ φρένων υψηλής αντοχής, με χρυσές δαγκάνες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανικού συνόλου δεν έγιναν γνωστά από τη BMW, όμως παίρνοντας ως δεδομένο το μοντέλο που θέλει να τιμήσει με την 2002 Hommage, σίγουρα θα έχει κινητήρα τούρμπο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!