Τις 373.000 έχουν φτάσει οι παραγγελίες του Tesla 3

Τις 373.000 έχουν φτάσει οι παραγγελίες του Tesla 3
Η Tesla αντιμετωπίζει προβλήματα παράδοσης με την μεγάλη ζήτηση του Model 3 και γι αυτό, δηλώνει τρομερά μεγάλους χρόνους παράδοσης ώστε να «φρενάρει» κάπως την ζήτηση.

Πονοκέφαλο πλέον δημιουργεί η αυξημένη ζήτηση του Model 3 της Τesla, στους ιθύνοντες της εταιρίας της Σίλικον Βάλεϊ. H Τesla ακύρωσε 4.200 παραγγελίες (που ήταν διπλοπερασμένες στο σύστημα), ενώ άλλες 8.000 ακυρώθηκαν από τους υποψήφιους αγοραστές, εξαιτίας της εξαιρετικά απομακρυσμένης ημερομηνίας παράδοσης. Η Τesla έκανε εξαιρετική δουλειά στην προβολή του καινούργιου και φτηνού ηλεκτρικού της αυτοκίνητου, του Model 3 που με τιμή εκκίνησης τις 35.000 δολάρια αποτελεί μια άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία, καθώς παρά τις ακυρώσεις ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών, ανέρχεται στο εξωπραγματικό νούμερο των 373.000 αυτοκινήτων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μόνο από τις ΗΠΑ! Ωστόσο από ότι φαίνεται η Tesla, έπεσε η ίδια στην παγίδα που δημιούργησε και δεν μπορεί τελικά να διαχειριστεί τη ζήτηση. Η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή του Model 3 από τον Ιούλιο του 2017 και όχι από το τέλος του ίδιου έτους όπως αρχικά είχε προαναγγείλει με την ελπίδα να μην αυξηθούν και άλλο οι παραγγελίες. Για την επιτάχυνση της παραγωγής η Tesla χρειάζεται μετρητά και έτσι προχώρησε στην πώληση μετοχών συνολικού ύψος 2 δις δολαρίων. Από αυτά τα 2 δις, τα 1.4 δις αφορούν πώληση μετοχών στο χρηματιστήριο και 600.000.000 έδωσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ για να αγοράσει μετοχές της εταιρείας, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό του σε αυτήν παρά το γεγονός πως είναι CEO.

H παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις της Tesla, ενώ είναι προβληματισμένη που ένα μελλοντικό μοντέλο που δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί, έχει ήδη παραγγελίες 373.000 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!