Αγγίζει την τελειότητα ο νέος αγωνιστικός προσομοιωτής οδήγησης (video)

Αγγίζει την τελειότητα ο νέος αγωνιστικός προσομοιωτής οδήγησης (video)
Βλέποντας το νέο Gran Turismo Sport δίχως να σου πει κάποιος πως βλέπεις ένα «videogame» δεν μπορείς πλέον να διακρίνεις αν πρόκειται για ψηφιακή δημιουργία ή για την πραγματικότητα! Σε τέτοια επίπεδα έχει φτάσει πλέον η τεχνολογία.

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα το Gran Turismo Sport, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου (ΗΠΑ, Ιαπωνία) και 18 Νοεμβρίου 2016 (Ευρώπη) αποκλειστικά για το PlayStation 4, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει ήδη στο PlayStation Store. Η ανάπτυξη έγινε από την Polyphone Digital και βλέποντας τα screenshots και το πρώτο trailer ο μη μυημένος θεατής νομίζει πως πρόκειται για φωτογραφίες ή video ενός πραγματικού αγώνα. Τίποτε δεν θυμίζει videogame και η πραγματική αίσθηση είναι ανατριχιαστική.

Η αίσθηση πραγματικού ενώ βλέπεις μια ψηφιακή δημιουργία «κατασκευασμένη» σε υπολογιστή λέγεται uncanny valley. Ο όρος Uncanny Valley αναφέρεται στην αίσθηση που έχεις όταν παρακολουθείς κάτι – ένα animation ή ένα ανθρωποειδές ρομπότ – που είναι σχεδόν, αλλά όχι ακριβώς, όπως ένα πραγματικό άτομο. Το Gran Turismo Sport ξεγελά τις αισθήσεις μας, ξεπερνά την uncanny valley και πολλές φορές πιστεύεις πως παρακολουθείς πραγματικές σκηνές αυτοκινήτων.

Επίσης το Gran Turismo Sport στα εισαγωγικά video των αυτοκινήτων σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο θα υποστηρίζει και video 4K για όσους έχουν τις ανάλογες τηλεοράσεις για εξωπραγματική ποιότητα θέασης. Δείτε το video!!!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!