Γυναίκα της χρονιάς η επικεφαλής σχεδιασμού της Renault!

ΣΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS

Γυναίκα της χρονιάς η επικεφαλής σχεδιασμού της Renault!

Γυναίκα της χρονιάς η επικεφαλής σχεδιασμού της Renault!

Η επικεφαλής σχεδιασμού των νέων Kadjar, Megane, Scenic, αλλά και της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Ανιέτα Ντάλγκρεν, ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016» από τον ανεξάρτητο οργανισμό Γυναίκες και Οχήματα στην Ευρώπη (WAVE).    

Έχοντας αναγνωριστεί για τον ξεχωριστό σχεδιασμό που έχουν τα μοντέλα της, η ομάδα της Renault διαθέτει μία από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες στο χώρο του αυτοκινήτου.  H Ανιέτα Ντάλγκρεν, υπεύθυνη σχεδιασμού για τα νέα Kadjar, Megane, Scenic, αλλά και για την εξαιρετικά επιτυχημένη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016» από τον ανεξάρτητο οργανισμό Women and Vehicles in Europe (WAVE).
Η γεννημένη στη Σουηδία Ανιέτα Ντάλγκρεν, μετά τις σπουδές της ως μηχανολόγος μηχανικός συνέχισε την εκπαίδευσή της στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού στη Γαλλία. Η πρώτη της επαφή με τη Renault έγινε το 1991, ενώ από το 2000 ανέλαβε το τμήμα σχεδιασμού των πρωτότυπων οχημάτων, όπου και παρέμεινε για περίπου μια δεκαετία. Οι γνώσεις της τόσο πάνω στη μηχανολογία όσο και στον σχεδιασμό, της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ηλεκτρικού Renault ZOE, ενός μοντέλου που κυριαρχεί στην κατηγορία του.

Με την ανάληψη της ηγεσίας του τμήματος σχεδιασμού της Renault από τον Λώρενς Βαν Ντεν Άκερ το 2009, η Ανιέτα Ντάλγκρεν ανέλαβε ως επικεφαλής σχεδιασμού των οχημάτων της κατηγορίας C (μικρομεσαία). Τα νέα Kadjar, Megane, Scenic, αλλά και το νέο Grand Scenic που θα αποκαλυφθεί στις 24 Μαΐου, σχεδιάστηκαν κάτω από τη δική της ηγεσία. Συνδυάζοντας δυναμικές φόρμες, με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η εφαρμογή τροχών 20 ιντσών στο νέο Scenic, η ομάδα της Ντάλγκρεν κατάφερε να συνεχίσει ιδανικά τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault που εγκαινιάστηκε το 2012 με το Clio 4ης γενιάς.
«Οι αναλογίες του νέου Scenic είναι γεμάτες συναίσθημα και επαναπροσδιορίζουν την κατηγορία των MPV. Η Ανιέτα Ντάλγκρεν δούλεψε στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της Renault εκφράζοντας την ταυτότητα της εταιρείας με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Τα νέα Megane και Scenic αποτελούν μοντέλα που σίγουρα θα ενισχύσουν σημαντικά τη Renault»

Μέλος της κριτικής επιτροπής της WAVE

Παράλληλα με την Ανιέτα Ντάλγκρεν, μια σειρά γυναικών συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία των νέων μοντέλων, όπως η Τζέρεμι Σόμερ (εξωτερικός σχεδιασμός), η Μαξίμ Πινόλ (εσωτερικός σχεδιασμός) και η υπεύθυνη του προγράμματος «Νέο Scenic», Ιρίνα Ζαρέτσκαγια. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος του αυτοκινήτου θεωρείται ένας ανδροκρατούμενος χώρος, η Renault είναι πεπεισμένη για τη δυναμική και την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι γυναίκες τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. Ένα μεγάλο ποσοστό (σε ορισμένα τμήματα ξεπερνά το 50%) των στελεχών της Renault είναι γυναίκες, με την περίπτωση της Ντάλγκρεν να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία αυτής της φιλοσοφίας.

Best of internet