«Κόλαση» στο ιστορικό GP του Μονακό (video)

«Κόλαση» στο ιστορικό GP του Μονακό (video)
Η εξέλιξη του φετινού ιστορικού Γκραν Πρι του Μονακό μόνο αγώνα επίδειξης δεν θύμιζε, με ευτράπελα και ατυχήματα να σημαδεύουν την εξέλιξή του.

Οι ιστορικοί αγώνες είναι λίγο – πολύ εκδηλώσεις επίδειξης και χαλαρής οδήγησης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι, όπως όλοι οι αγώνες, δεν σημαδεύονται από απρόβλεπτα γεγονότα.

Το φετινό ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια ακριβώς στην ίδια διαδρομή με το σύγχρονο, μέσα στους δημόσιους δρόμους της πρωτεύουσας Μόντε Κάρλο, είχε και αυτό τη στιγμή του με ένα ατύχημα που είχε ως υπαίτιο την οργάνωση του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κλάσης των ιστορικών μονοθέσιων της F1, που χρονολογούνται από τι 1973 έως το 1976, η προσπάθεια των κριτών να σηκώσουν με γερανό από την πίστα μια ακινητοποιημένη McLaren M23 του 1973, κατέληξε στην πτώση της εντός της διαδρομής.

Το υπέροχο μονοθέσιο φυσικά διαλύθηκε, αμέσως βγήκαν κόκκινες σημαίες και ακολούθησε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατόν να αποσοβήσει ένα αλαλούμ που δημιουργήθηκε και οδήγησε στο ατύχημα μιας Tyrell.

Παρότι οι οργανωτές και οι κριτές στο Μονακό θεωρούνται από τους καλύτερους του κόσμου, αφού οι συνθήκες αγώνα σε δημόσιους δρόμους απαιτούν άμεση και πολύ αποτελεσματική επέμβαση, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν όχι ένα, αλλά πολλαπλά λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή πολύ σπάνιων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Τουλάχιστον οι υπόλοιπες κλάσεις του αγώνα, που χωρίζονται σε τέσσερις για τα ιστορικά αυτοκίνητα της F1, εξελίχθηκαν κανονικά και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πολλές δεκαετίες εξέλιξης των αγωνιστικών αυτοκινήτων σε μια και μόνη εκδήλωση που διήρκεσε από τις 13 έως τις 15 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!