Ανάσα για τον πλανήτη τα 9 εκ. υβριδικά Toyota

Ανάσα για τον πλανήτη τα 9 εκ. υβριδικά Toyota
Εδώ και είκοσι χρόνια η Toyota επενδύσει την υβριδική τεχνολογία, με τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος.

Στις 30 Απριλίου 2016, το κοντέρ των παγκόσμιων αθροιστικών πωλήσεων υβριδικών οχημάτων της Toyota έδειξε τον αριθμό 9.014 εκατομμύρια.

Πέρασαν 20 χρόνια από το 1997, τη χρονιά του η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο παγκόσμιο κοινό την υβριδική τεχνολογία με το μοντέλο Prius. Έκτοτε, η χρήση υβριδικών οχημάτων Toyota αντί συμβατικών αυτοκινήτων παρόμοιων διαστάσεων και επιδόσεων, είχε σαν αποτέλεσμα την εκπομπή περίπου 67 εκατομμύρια τόνων λιγότερο CO2 στην ατμόσφαιρα -που θεωρείται και η αιτία της παγκόσμιας αύξησης θερμοκρασίας της Γης (φαινόμενο θερμοκηπίου). Ταυτόχρονα, έχουν εξοικονομηθεί 25 εκατομμύρια τόνοι βενζίνης συγκριτικά με την κατανάλωση βενζινοκίνητων μοντέλων της ίδιας κατηγορίας.

Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, η Toyota έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου. Από τα τέλη Απριλίου του 2016, η ιαπωνική εταιρεία είναι η μοναδική που διαθέτει 33 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in hybrid (PHV) σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές.

Η Toyota όμως δεν αναπαύεται στις δάφνες της. Όραμά της είναι το μοντέλα της να εκπέμπουν σχεδόν μηδενικούς ρύπους. Έτσι ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Toyota Environmental Challenge 2050 πέρσι τον Οκτώβριο, με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των οχημάτων στο περιβάλλον και στην υγεία. Προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της, θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την υβριδική γκάμα της και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με ετήσιες πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων μονάδων και αθροιστικές πωλήσεις 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!