Φωτιά στην Πορτογαλία άναψε ο Πάντον (video)

Φωτιά στην Πορτογαλία άναψε ο Πάντον (video)

Μια έξοδος του Βρετανού οδηγού της Hyundai στον αγώνα της Πορτογαλίας είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του αυτοκινήτου του. 

Φωτιά στην Πορτογαλία άναψε ο Πάντον (video)

Ο νικητής του ράλι Αργεντινής και μεγάλη ελπίδα της Hyundai, o Χέιντον Πάντον, θα θυμάται για πολύ καιρό το ράλι Πορτογαλίας και ειδικότερα την πέμπτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Ponte de Lima. Ήταν στο 11,9 χιλιόμετρο, όταν ένα μεγάλο χαντάκι οδήγησε σε ανατροπή και έξοδο από το δρόμο το Hyundai i20.

Ανάμεσα στα δέντρα και στα ξερά χόρτα, οι υψηλές θερμοκρασίες από το σύστημα εξαγωγής του αυτοκινήτου δημιούργησαν ανάφλεξη και το αποτέλεσμα ήταν το αγωνιστικό να καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά.

Ο Πάντον και ο συνοδηγός του Τζον Κέναρντ δεν τραυματίστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να περιορίσουν και τη φωτιά.

Λίγο αργότερα, ακριβώς στο ίδιο σημείο, ο Εσθνονός Τανάκ έχασε τον έλεγχο του Ford Fiesta RS και είχε έξοδο δίπλα στο φλεγόμενο Hyundai. Το αυτοκίνητο έπιασε και αυτό φωτιά, ωστόσο θεατές είχαν ήδη μεταφέρει πυροσβεστικά μέσα στο σημείο με αποτέλεσμα αυτή να περιοριστεί και να μην δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές.

Το πλήρωμα του Fiesta βγήκε σώο, αλλά φυσικά εγκατέλειψε. Η ειδική διακόπηκε, καθώς οι πυκνοί καπνοί και η παρουσία αρκετών θεατών στο σημείο δημιούργησε πρόβλημα ασφάλειας. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με τις 4 ειδικές που απέμειναν και πρωτοπόρο τον Κρις Μικ με το Citroen C3.

WRC - Vodafone Rally de Portugal 2016: CRASH Paddon & Tänak

Best of internet