Με αναβαθμισμένο κινητήρα στο Μονακό η Renault

Νίκος Τσιώκος
Με αναβαθμισμένο κινητήρα στο Μονακό η Renault
Στη Renault έμειναν ικανοποιημένοι από τον αναβαθμισμένο κινητήρα που χρησιμοποίησαν στις δοκιμές της Βαρκελώνης για να ανάψουν το «πράσινο φως» ενόψει Μονακό.

Μία νέα αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος δοκίμασε στις δοκιμές της Βαρκελώνης η Renault, η οποία ικανοποίησε τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας. Μάλιστα, ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήλπιζε η ομάδα του Ένστοουν να πάει με αυτή στο Γκραν Πρι του Μονακό. Κάτι που θα γίνει, όμως θα διατεθεί από μία έκδοση για κάθε ομάδα (Renault, Red Bull).

Άλλωστε, ο αναβαθμισμένος κινητήρας θα δώσει στη Renault πλεονέκτημα μισού δευτερολέπτου ανά γύρο, όπως δήλωσε ο Ρεμί Ταφάν. «Η μονάδα ισχύος που χρησιμοποιήσαμε από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία ήταν συνέχεια της δουλειάς που ξεκινήσαμε στο τέλος του 2015. Εξερευνήσαμε κάποια κόνσεπτ, όπως για παράδειγμα στο τούρμπο.

Αυτός ο νέος κινητήρας συμπεριλαμβάνει σημαντικές τροποποιήσεις στο σύστημα καύσης. Θα κάνει το ICE πιο ισχυρός, αλλά επίσης πιο αποδοτικό οδηγώντας σ' ένα πλεονέκτημα περίπου μισό δεύτερο ανά γύρο. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό ποσοστό από τα τόκεν γι' αυτή την αναβάθμιση», είπε ο τεχνικός διευθυντής κινητήρων της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!