Ανεβαίνει κατηγορία το Nissan Qashqai

Ανεβαίνει κατηγορία το Nissan Qashqai
Το δημοφιλές crossover της Nissan θα αποκτήσει μια πολυτελέστερη έκδοση, σχεδιασμένη βάσει του πρωτοτύπου που είδαμε στη Γενεύη με το όνομα Premium Concept.

Το Nissan Qashqai είναι ένα από τα μοντέλα που «σπάνε ταμεία», οπότε η Ιαπωνική φίρμα στοχεύει να διευρύνει λίγο ακόμη την γκάμα των πελατών που απευθύνεται. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar, θα παρουσιαστεί μια πολυτελέστερη έκδοσή του που θα βάλει στο «στόχαστρο» μοντέλα όπως το Audi Q3. Αυτή θα κινηθεί στα πρότυπα του concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, η οποία είχε σχεδιαστεί από το Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδιασμού της Nissan στο Λονδίνο.

Το γεγονός που ώθησε τη φίρμα να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, είναι ότι είδε «χώρο» στην γκάμα του Qashqai καθώς το ένα τρίτο των πωλήσεών του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού, οπότε ίσως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ακόμη περισσότερη πολυτέλεια. Ο Ντάριλ Σκρίβεν, ένας από τους εμπνευστές του ντιζάιν του Qashqai Premium Concept, είπε: «Το πρωτότυπο στη Γενεύη σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να είναι εφικτό να περάσει στην παραγωγή. Τώρα, δουλεύουμε πάνω στην υιοθέτηση διάφορων πολυτελών υλικών κατασκευής, όπως το ανθρακόνημα, το δέρμα Nappa και μια σειρά ειδικών χρωμάτων».

Εξωτερικά περιμένουμε πως θα διαφοροποιείται από κάποια στοιχεία όπως οι ζάντες μοναδικής σχεδίασης, τα χρώματα που προαναφέρονται (σε πολλές ματ αποχρώσεις πολλαπλών στρώσεων) και ίσως από LED φώτα εμπρός/πίσω. Στο εσωτερικό, το δέρμα Nappa σε λευκό χρώμα θα δίνει έναν άλλο αέρα, ενώ διαφορετικά θα είναι τα πάνελ των θυρών, αλλά και η μοκέτα. Στη συνέχεια ίσως ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα το παράδειγμα του Qashqai, όπως το X-Trail, για να «χτιστεί» μια γκάμα και να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι επιλογές. Η τιμή του Qashqai στο Ηνωμένο Βασίλειο πάντως, αναμένεται να ξεπερνάει τις 35.000€!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!