H GΜ αποζημιώνει τους «εξαπατημένους» πελάτες της

H GΜ αποζημιώνει τους «εξαπατημένους» πελάτες της
Μερικά μοντέλα της General Motors είχαν λάθος μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμου, οπότε η εταιρεία θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες μέρος των χρημάτων που έχασαν πιστεύοντας ότι αγόρασαν ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο.

Το Chevrolet Traverse, το GMC Acadia και το Buick Enclave είχαν λανθασμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου από το εργοστάσιο, οπότε η General Motors θα τους αποζημιώσει για τα λεφτά που έχασαν. Συγκεκριμένα, περίπου 135.000 ιδιοκτήτες θα έχουν κάποια «επιστροφή» χρημάτων από την εταιρεία, καθώς όπως εκείνη λέει, πίστευαν ότι αγόρασαν ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο διαβάζοντας τον πίνακα μέτρησης κατανάλωσης. Οι πελάτες θα έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε μια χρεωστική κάρτα ή μια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης, ενώ στα αυτοκίνητα με Leasing θα προσφέρεται μόνον η πρώτη επιλογή.

Το ποσό της «αποζημίωσης» κυμαίνεται ανάμεσα στα 450-900 δολάρια (400-800€) ενώ κάποιοι πελάτες χρονομίσθωσης (Leasing) ενδέχεται να πάρουν λιγότερα από 450 δολάρια, αν έχουν χαμηλό περιορισμό στα χιλιόμετρα που μπορούν να διανύσουν ή έχουν στην κατοχή τους το αυτοκίνητο για λίγο καιρό. Από την άλλη, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να τους επιστραφούν μέχρι και 1.500 δολάρια (1.340€), αν πρόκειται για μοντέλο που εμφάνισε μεγαλύτερες αποκλίσεις, από τις τιμές που είχαν ανακοινωθεί όταν ξεκίνησε να πωλείται. Σύμφωνα με το Reuters, το κόστος για την GM θα φτάσει περίπου στα 100 εκατομμύρια δολάρια (8,9 εκ. €), όμως ο Αμερικανικός κολοσσός υποστηρίζει ότι δεν θα πληγούν ιδιαίτερα τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!