Η Google μας «κολλάει» με το αυτοκίνητο

Η Google μας «κολλάει» με το αυτοκίνητο
Η πασίγνωστη εταιρεία τεχνολογίας έχει εισέλθει και στον κόσμο του αυτοκινήτου, με την τελευταία της ιδέα να έχει να κάνει με την προστασία των πεζών, σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Google τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το αυτοκίνητο και μάλιστα πολύ ενεργά, με την πρωτοποριακή ιδέα που μας παρουσιάζει τώρα να έχει να κάνει με την προστασία των πεζών, σε περίπτωση που κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα με ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Η πρόταση της Google βασίζεται σε μια απλή λογική, που λέει ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να κολλήσει στο καπό του αυτοκινήτου, ώστε να μην εκσφενδονιστεί και χτυπήσει πάνω σε ένα άλλο αντικείμενο ή στο δρόμο, από τη σφοδρότητα της πτώσης. Μια επιπλέον κολλώδης «στρώση» θα κρύβεται πίσω από την επιφάνεια του εμπρός καπό και όταν ανιχνευθεί το ατύχημα, η πάνω θα ανοίγει διάπλατα ώστε ο άνθρωπος να ενσωματωθεί με το αυτοκίνητο και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πως θα κατασκευάζεται η κόλλα, με τη Google να σκέφτεται μια ουσία που να μπορεί να συνεργαστεί με τις ταχείς αντιδράσεις του συστήματος, αλλά να μην χάνει την αποδοτικότητα και τα χαρακτηριστικά της με τον καιρό. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θέση να αφήνει ελεύθερο τον πεζό μετά από κάποια ώρα αλλά να μην είναι και βλαβερό σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, καθώς δεν αποκλείεται ο άνθρωπος να πέσει πάνω στην ουσία με το πρόσωπό του!

Πάντως, αν και ακούγεται ενδιαφέρον, υπάρχουν και μερικές άλλες οπτικές που δεν ενθαρρύνουν τόσο την κατασκευή αυτή. Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο συγκρουστεί με τον πεζό και ύστερα πέσει από μια γέφυρα διαγράφοντας μια ανεξέλεγκτη τροχιά, σίγουρα η πλειοψηφία θα προτιμούσε να πέσει στο οδόστρωμα, ακόμη κι αν υπέφερε μετά από ένα σπασμένο πόδι ή χέρι. Ακόμη όμως η τεχνολογία αυτή είναι σε «βρεφική» φάση, οπότε καλύτερα να περιμένουμε να δούμε την ολοκλήρωσή της για να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!