Ρικιάρντο: «Καλό κίνητρο ο Φερστάπεν»

Νίκος Τσιώκος
Ρικιάρντο: «Καλό κίνητρο ο Φερστάπεν»
Ο Μαξ Φερστάπεν αποτελεί ένα καλό κίνητρο για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, όπως παραδέχτηκε ο Αυστραλός.

Για την επιτυχία του Μαξ Φερστάπεν στην Ισπανία μίλησε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο σε συνέντευξη με τη Red Bull. Ο Αυστραλός παραδέχτηκε ότι ο Ολλανδός αποτελεί ένα καλό κίνητρο και μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο τώρα που είναι στους «κόκκινους ταύρους», ώστε να κυνηγήσει και αυτός τη νίκη. «Ο Μαξ είναι σοβαρός οδηγός και αυτό πραγματικά είναι καλό για μένα. Σίγουρα αποτελεί ένα καλό κίνητρο.

Όταν ήρθα στη Red Bull και ήρθα αντιμέτωπος με τον Σεμπ (Φέτελ), είπα ότι ήθελα να αντιμετωπίσω τον καλύτερο και να προκαλέσω τον εαυτό μου. Τώρα ο Μαξ είναι η νεότερη πρόκληση για μένα και πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη. Κατά κάποιο τρόπο είναι καλό που έχει αυτή την επιτυχία επειδή αν βρεθώ εγώ στην κορυφή, θα είναι καλό και για μένα και προφανώς για τις καριέρες και των δύο», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ότι οδηγούσε την κούρσα για 30 γύρους, αλλά τερμάτισε τέταρτος πίσω από τον Φερστάπεν και τις δύο Ferrari. «Ήταν δύσκολο. Ένα μέρος μου είναι χαρούμενο που η ομάδα κέρδισε ξανά και που όλοι έχουν σούπερ κίνητρο και υψηλή αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι θετικό. Από προσωπικής πλευράς, η Ισπανία ήταν απογοητευτική.

Είναι ομαδικό άθλημα, όμως το κάνεις και για σένα», πρόσθεσε. Τέλος, μίλησε και για τις αναβαθμίσεις στις δοκιμές της Βαρκελώνης (μονάδα ισχύος, αεροδυναμική), οι οποίες θα κάνουν ολοένα και πιο δυνατή την ομάδα του Μίλτον Κέινς. «Πιστεύω ότι κάποια πράγματα που βρήκαμε στις δοκιμές μας ωθούν πιο κοντά στην κορυφή. Μέχρι τώρα στη σεζόν ήμασταν καλύτεροι απ' ό,τι περιμέναμε.

Είχα τέσσερις τερματισμούς στην τέταρτη θέση σε πέντε αγώνες, αλλά και πάλι πιστεύω ότι μπορούσα καλύτερα. Δεν πήραμε τους μέγιστους βαθμούς που μπορούσαμε, αλλά ήμασταν καλύτεροι απ' ό,τι σκεφτόμασταν από πλευράς ανταγωνισμού. Ακόμα είμαι θετικός και χαρούμενος με τη θέση μας και σίγουρα ενθουσιασμένος που μπορούμε να παλέψουμε για περισσότερα βάθρα φέτος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!