Η πιο προκλητική Aston Martin

Η πιο προκλητική Aston Martin
Έχει την υπογραφή του ιταλικού οίκου Zagato, εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα βαθύ κόκκινο χρώμα που την καθιστά πρόκληση για τις αισθήσεις.

Αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο, δεν ρωτάς πόσο κάνει ή πόσα πιάνει. Απλά το θες. Με βρετανικό και ιταλικό DNA, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πάνω από κάθε προσδοκία.

Τη βάση αποτελεί μια Aston Martin Vanquish. To κορυφαίο GT μοντέλο της εγγλέζικης εταιρείας, που εξοπλίζεται με έναν V12 κινητήρα 5,9 λίτρων που αποδίδει 568 ίππους. Φυσικά αυτός είναι τοποθετημένος εμπρός και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Για την περίσταση, το αμάξωμα της Aston Martin Vanquish Zagato Concept, όπως είναι το πλήρες όνομά της, έχει κατασκευαστεί από ίνες άνθρακα.

Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από το κορυφαίο supercar της εταιρείας, την Vulcan, ενώ από τις εμπρός κολώνες και πίσω είναι εμφανείς οι σχεδιαστικές πινελιές των Ιταλών της Zagato.

Σήμα κατατεθέν της τελευταίας αποτελούν οι δύο διακριτές καμπύλες της οροφής. Το πίσω μέρος είναι ένα έργο τέχνης, με έντονα καμπυλωτούς θόλους τροχών και μια εγκάρσια γραμμή με οξεία σχεδίαση να συνδέει τα φωτιστικά σώματα.

Οι αναλογίες είναι αυτές ενός κλασικού GT, με εκτεταμένο εμπρός μέρος και την καμπίνα των επιβατών μετατοπισμένη όσο πιο πίσω είναι δυνατόν.

Στο πρωτότυπο διατηρείται ο ατμοσφαιρικός V12 αλλά με αυξημένη ισχύ στους 591 ίππους. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την νέα ρύθμιση των ενεργών αμορτισέρ, για πιο άμεση οδική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό διατηρείται η σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής, με τη χρήση όμως επενδύσεων από ίνες άνθρακα, μέταλλο στο χρώμα του μπρούτζου και δέρμα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας περισσότερο σπορ αίσθηση.

Στα 50 χρόνια της συνεργασίας της Aston Martin με την Zagato , αυτό είναι το πέμπτο μοντέλο που προκύπτει και ένα από τα πλέον όμορφα.

Στο παρελθόν, οι κοινές υλοποιήσεις είχαν τη λογική μοντέλων πολύ περιορισμένης παραγωγής, ή αποτελούσαν μοναδικά πρωτότυπα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!