Γενναία κίνητρα για EV δίνει η Γερμανία

Γενναία κίνητρα για EV δίνει η Γερμανία
Χωρίς τέλη κυκλοφορίας για δέκα χρόνια και με έκπτωση στην τιμή αγοράς 4.000€, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γνωρίσουν μέρες δόξας στη Γερμανία.

Μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Γερμανικής κυβέρνησης και των εγχώριων αυτοκινητοβιομηχανιών ένα μήνα πριν, ξεκινά το πρόγραμμα κινήτρων για την αγορά υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η συμφωνία αφορούσε στην κοινή χρηματοδότηση του προγράμματος, το οποίο συνολικά υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα κίνητρα προβλέπουν έκπτωση στην τιμή αγοράς 3.000€ για τα υβριδικά και 4.000€ για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, τα τελευταία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για δέκα έτη, αντί των πέντε που ίσχυε έως σήμερα.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα οικονομικά οφέλη από την αγορά υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η γερμανική κυβέρνηση εξασφαλίζει και φορολογικές μειώσεις για τους κατόχους. Επίσης, προγραμματίζει την ανάπτυξη ενός σημαντικά διευρυμένου δικτύου δημόσιων σημείων φόρτισης.

Με αυτά τα μέτρα υπολογίζεται ότι η αγορά των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων θα αυξηθεί κατακόρυφα και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το σύνολο του στόλου τους θα ανέλθει στο 1 εκατομμύριο οχήματα, επί συνόλου 45 εκατομμυρίων που κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους.

Το νούμερο μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό, η αναλογία ωστόσο αλλάζει αν λάβουμε υπόψη μας ότι σήμερα στη Γερμανία κυκλοφορούν μόλις 50.000 υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!