Ξεκίνησε με Οζιέ το ράλι Πορτογαλίας

Ξεκίνησε με Οζιέ το ράλι Πορτογαλίας
Με μια ειδική διαδρομή μόλις 3,36 χιλιομέτρων ξεκίνησε την Πέμπτη το ράλι Πορτογαλίας. Tην κέρδισε ο Οζιέ με το VW Polo εμπρός από δύο Hyundai.

Στο shakedown του ράλι Πορτογαλίας τα Hyundai έδειξαν πολύ δυνατά κάνοντας εξαιρετικά χαμηλούς χρόνους και κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις με τους Νεβίλ και Σορντό. Ωστόσο ο αγώνας είναι πάντοτε μια διαφορετική υπόθεση και έτσι ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το VW Polo κέρδισε την πρώτη ειδική διαδρομή της Πέμπτης, τη Λουσάντα, η οποία όμως είχε μήκος μόλις 3,36 χιλιόμετρα.

Η ομάδα της Hyundai, που θέλει να εδραιώσει μια θέση στο βάθρο με τα τέσσερα i20 που συμμετέχουν, βρέθηκε στη δεύτερη και στην τρίτη θέση της πρώτης ειδικής διαδρομής με οδηγούς τους Νεβίλ και Σορντό αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε διαφορά από τον Οζιέ μόλις 0,9 δευτερόλεπτα ενώ ο δεύτερος 1,2.

Όλα δείχνουν ότι το ράλι Πορτογαλίας θα αποτελέσει το πεδίο μιας πολύ σκληρής μάχης μεταξύ της πρωταθλήτριας VW και της διεκδικήτριας Hyundai. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, φυσικά, κάτι που στα ράλι δεν είναι μόνο πολύ πιθανό, αλλά σχεδόν σίγουρο.

Η ημέρα θα εξελιχθεί σήμερα Παρασκευή με συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) εκ των οποίων η πιο μεγάλη, Ponte de Lima, έχει μήκος 27,44 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!