Μπορεί ένα ρομπότ να περάσει τον Βαλεντίνο Ρόσι; (video)

Μπορεί ένα ρομπότ να περάσει τον Βαλεντίνο Ρόσι; (video)
Σε μια διαφορετική... κόντρα μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, ο «Γιατρός» θα έρθει αντιμέτωπος με το Motobot, την αυτόνομη μοτοσυκλέτα που εξελίσσει η Yamaha!

Ο Βαλεντίνο Ρόσι εκτός από αναβάτης στο MotoGP είναι πλέον και... δάσκαλος οδήγησης, καθώς μαθαίνει τις τεχνικές του σε ένα ρομπότ! Συγκεκριμένα, η Yamaha με τη βοήθεια του «Γιατρού», εξελίσσει την αυτόνομη μοτοσυκλέτα της, το Motobot. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού εξοπλισμού που έχει τοποθετημένο πάνω στη μοτοσυκλέτα του ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Το Motobot είναι ήδη ικανό να χειρίζεται μόνο του το συμπλέκτη, το γκάζι, τα φρένα και τις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ σύντομα θα είναι σε ακόμη καλύτερο επίπεδο και έτοιμο να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. Όταν η Yamaha του βγάλει τις «βοηθητικές» που έχει πάνω στη YZF-R1M του για λόγους ασφαλείας, θα δούμε και μια... κόντρα μεταξύ του Βαλεντίνο Ρόσι και του ρομπότ, όπως η ίδια ισχυρίζεται! Πάντως, το Motobot αναμένεται να είναι πολύ γρήγορο και όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιώσει την παροιμία που λέει «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», καθώς παίρνει... παράδειγμα από έναν αναβάτη που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους όλων των εποχών! Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!