Ακριβαίνουν κατά 12.500€ τα αυτοκίνητα;

Ακριβαίνουν κατά 12.500€ τα αυτοκίνητα;
Σύμφωνα με τη Volvo, η εξέλιξη και ο επιπλέον εξοπλισμός των αυτόνομων αυτοκινήτων θα ανεβάσουν και τις τιμές αυτών κατά πολύ, με τον αριθμό αυτό να είναι περίπου 14.000 δολάρια (12.500€)!

Όταν τα αυτόνομα αυτοκίνητα εμφανιστούν στην αγορά και μπουν για τα... καλά στις καθημερινότητές μας, αναμένεται να έχουν αυξημένη τιμή περίπου 12.500€ από ένα συμβατικό αντίστοιχης κατηγορίας, λέει η Volvo. Όλοι αυτοί οι υπολογιστές, τα συστήματα, τα ραντάρ και τα προγράμματα που χρειάζεται ένα αυτόνομο όχημα για να κινηθεί, αλλά και οι μελέτες τόσων χρόνων μέχρι τα συστήματα να τελειοποιηθούν, δεν θα είναι φυσικά τσάμπα.

Επίσης, οι Σουηδοί έχουν τη γνωστή «εμμονή» με την ασφάλεια και δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη τους, οπότε οι δικές τους αυτόνομες προτάσεις θα έχουν εφεδρικά συστήματα πέδησης και διεύθυνσης, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση του κόστους παραγωγής. H τεχνολογία των Volvo μάλιστα βασίζεται σε ένα σύστημα τόσο προηγμένο (και κατά συνέπεια, αρκετά ακριβό), που όταν τελειοποιηθεί θα μπορεί να κινείται αποκλειστικά βάσει των πληροφοριών που συλλέγουν οι αισθητήρες του οχήματος, χωρίς να απαιτείται η σύλληψη πληροφοριών από κάποιον άλλο αναμεταδότη. Η φίρμα πάντως το έχει πάρει πολύ... ζεστά το ζήτημα και ήδη από του χρόνου, θα αρχίσει να δοκιμάζει 100 αυτόνομα XC90 στους δημόσιους δρόμους του Γκέτεμποργκ και του Λονδίνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!