Ιανόνε: «Είχα τη δυνατότητα να μείνω στη Ducati»

Ιανόνε: «Είχα τη δυνατότητα να μείνω στη Ducati»
Ο Ιταλός υποστηρίζει ότι ο λόγος της αποχώρησής του ήταν ότι δεν τον ικανοποιούσαν κάποιοι όροι του συμβολαίου, που δεν γινόταν να αλλάξουν.

Μετά την ανακοίνωση της Ducati ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Χόρχε Λορένθο (που αγωνίζεται με τη Movistar Yamaha), ήρθαν τα... πάνω κάτω στις ομάδες του MotoGP. Η Ducati θα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στους Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Αντρέα Ιανόνε, με τον τελευταίο τελικά να αποχωρεί και να βρίσκει «στέγη» στη Suzuki. Από την τελευταία, αποχώρησε ο Μάβερικ Βινιάλες και πήγε στη Movistar Yamaha για να αντικαταστήσει τον Χόρχε Λορένθο και να σταθεί πλάι στον Βαλεντίνο Ρόσι, για να ολοκληρωθεί ο «κύκλος» των αλλαγών.

Ωστόσο, ο Αντρέα Ιανόνε αποκαλύπτει ότι επιλέχθηκε εκείνος για να αποχωρήσει, αφού δεν τα βρήκε με την Ducati σε κάποιους όρους του συμβολαίου. Συγκεκριμένα, είπε: «Η Ducati επέλεξε να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους, όμως σίγουρα, είχα την δυνατότητα να μείνω. Κάποιοι όροι στο συμβόλαιο δεν με κάλυψαν 100%. Ήθελα να αλλάξουν κάποιοι από αυτούς, όμως αυτό δεν γινόταν. Από την άλλη, έχω μια πολύ καλή ευκαιρία με τη Suzuki και τελικά, είναι καλύτερα για εμένα να δοκιμάσω αυτή τη νέα 'περιπέτεια'. Όσα χρόνια έμεινα στη Ducati είχα την απαραίτητη στήριξη και πέρασα εξαιρετικές στιγμές. Την ευχαριστώ για όλα, άλλωστε μαζί της είχα το πρώτο μου βάθρο στο MotoGP. To μέλλον όμως είναι διαφορετικό και σίγουρα, είμαι ενθουσιασμένος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!