Ικανοποίησε ο νέος κινητήρας της Renault

Ικανοποίησε ο νέος κινητήρας της Renault
Η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος του Γάλλου κατασκευαστή έφερε χαμόγελα τόσο στην ομάδα της Renault, όσο και της Red Bull.

Η τεράστια προσπάθεια της Renault να έχει το νέο της κινητήρα έτοιμο τόσο για τη δική της, όσο και για την ομάδα της Red Bull κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαρκελώνη, αποζημιώθηκε. Η αίσθηση των οδηγών ήταν ότι η μονάδα ισχύος απέδιδε πιο γραμμικά και ήταν σημαντικά ισχυρότερη, συμβάλλοντας τόσο στην ταχύτητα όσο και στην ισορροπία των μονοθέσιων.

Πλέον όμως η αίσθηση των οδηγών έγινε και βεβαιότητα, καθώς η τηλεμετρία έδειξε σημαντικά κέρδη και σε χρόνο.

Ο Μπόμπ Μπελ, τεχνικός διευθυντής της Renault, επιβεβαίωσε ότι ναι μεν ο νέος κινητήρας είναι πιο δυνατός, αλλά και ότι αυτή η αύξηση ισχύος έχει αντικειμενικό αποτέλεσμα. «Ο κινητήρας δείχνει ότι αποδίδει αυτό για το οποίο κατασκευάστηκε. Η αναβάθμιση λειτούργησε – η έκπληξή μας θα ήταν να μην είχε λειτουργήσει».

Ερωτώμενος αν η βελτίωση στο χρόνο γύρου κατά 4 δέκατα του δευτερολέπτου είναι μια πραγματικότητα, απάντησε: «Ναι. Περιμέναμε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου βελτίωση. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα μιλούσαμε για επιτυχία αν δεν ήταν αυτού του επιπέδου».

Σχετικά με το αν η Renault θα είναι έτοιμη να τοποθετήσει το νέο κινητήρα στα μονοθέσια των ομάδων για το Μονακό, η εκτίμηση του Μπελ είναι πως: «Το Μονακό έχει πολλές και ασυνήθιστες ιδιαιτερότητες, όπως η ανάγκη για σωστή απόδοση του κινητήρα σε χαμηλές στροφές λειτουργίας. Θα πρέπει λοιπόν να ρυθμίσουμε τον κινητήρα ανάλογα, για να αποδώσει σωστά σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ο κινητήρας έχει φτάσει ακριβώς στο επίπεδο που θέλουμε να βρίσκεται».

Ο Μπελ έκλεισε λέγοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξοι πως μετά τις δοκιμές της Βαρκελώνης, ο κινητήρας θα βρίσκεται πολύ γρήγορα διαθέσιμος για τους επόμενους αγώνες. Σε ποιόν όμως θα τον χρησιμοποιήσουν, είναι κάτι που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!