Στη Yamaha o Βινιάλες, στη Suzuki o Ιανόνε

Στη Yamaha o Βινιάλες, στη Suzuki o Ιανόνε
Σχεδόν ταυτόχρονες ήταν οι ανακοινώσεις της Yamaha και της Suzuki για το κλείσμο συμβολαίων με τους Βινιάλες και Ιανόνε αντίστοιχα.

Ο 21 ετών Ισπανός οδηγός της Suzuki, θα είναι τελικά ο δεύτερος οδηγός που θα συντροφεύει τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ρόσι στην ομάδα της Yamaha, από το 2017.

Ο Βινιάλες δείχνει ότι έχει τη στόφα του επόμενου μεγάλου αστέρα στον κόσμο των MotoGP και ανεβαίνοντας στη σέλα της κορυφαίας αυτή τη στιγμή μοτοσικλέτας, πρωταθλήτριας του 2015, έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του σε όλο το εύρος της.

Η μετακίνηση του Λορένθο στην Ducati άνοιξε την πόρτα για το νεαρό αναβάτη την πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς η ιαπωνική ομάδα, λόγω και του χορηγού της, στόχευε σε Ισπανό οδηγό. Το συμβόλαιο του Βινιάλες με τη Yamaha είναι διετές και με τη σειρά του άνοιξε την πόρτα της Suzuki. Η τελευταία ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά την επιβεβαίωση της Yamaha, ότι έκλεισε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιταλό Αντρέα Ιανόνε, που έχασε τη θέση του από την Ducati λόγω της μεταγραφής του Λορένθο.

Η Suzuki δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το δεύτερο οδηγό της για το 2017, φήμες όμως κάνουν λόγο για τον Άλεξ Ρινς, σήμερα αναβάτη στην κατηγορία Moto2.

Μετά από αυτό το ντόμινο αλλαγών οι συνθέσεις των ομάδων, που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί για το 2017, διαμορφώνονται ως εξής:

Yamaha: Βαλεντίνο Ρόσι, Μάβερικ Βινιάλες

Honda: Μαρκ Μάρκεζ, Ντάνι Πεντρόσα

Ducati: Χόρχε Λορένθο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο

Suzuki: Αντρέα Ιανόνε

Aprilia: Σαμ Λόουζ

KTM: Μπράντλεϊ Σπιθ

Tech 3 Yamaha: Τζόνας Φόλγκερ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!