Διαφήμιση ήταν η «απατημένη» (video)

Διαφήμιση ήταν η «απατημένη» (video)
Ο βανδαλισμός ενός Range Rover στο Λονδίνο από μια απατημένη σύζυγο, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν διαφημιστικό κόλπο.

Οι εικόνες και τα video αυτού του λευκού Range Rover που υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα βανδαλισμού από απατημένη σύζυγο, έκαναν το γύρο του κόσμου και έγιναν viral. Το αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο στο Νάιτσμπριτζ, μια από τις ακριβότερες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, εμπρός από το διάσημο κατάστημα Χάροντς.

Δεν ήταν όμως ιδιοκτησία κάποιου εύπορου και μπερμπάντη συζύγου, αλλά της εταιρείας Revere London και της R-Tec Auto Design που ειδικεύεται στη δημιουργία ανταλλακτικών βελτίωσης για τα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Στόχος λοιπόν ήταν το κοινό να γνωρίσει το body kit του αυτοκινήτου και οι δύο εταιρείες να γίνουν γνωστές όχι μόνο για τα προϊόντα τους, αλλά και για τις ρηξικέλευθες ιδέες προβολής.

Μετά την έκταση που πήρε η δημοσιότητα του λευκού Range ο στόχος μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ οι δύο εταιρείες δεν παρέλειψαν να βγάλουν στο δρόμο ένα ακόμα Range, που με τον ίδιο τρόπο, μια δήλωση αποτυπωμένη ως κείμενο στο αμάξωμα του, ενημερώνει τον κόσμο για την «εξαπάτηση» με την «απατημένη».

Στο video δίνεται όλο το παρασκήνιο αυτού του διαφημιστικού κόλπου το οποίο, αν κριθεί ως αποτέλεσμα δημοσιότητας με βάση το κόστος, πρέπει να διδάσκεται ως πρακτική στις πανεπιστημιακές σχολές επικοινωνίας και διαφήμισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!