Βερλάιν: «Θα είμαι έτοιμος για τη Mercedes»

Νίκος Τσιώκος
Βερλάιν: «Θα είμαι έτοιμος για τη Mercedes»
Ο Πασκάλ Βερλάιν παραδέχτηκε ότι θα είναι έτοιμος να πάρει θέση βασικού οδηγού στη Mercedes το 2017, εφόσον μείνει κενή μία θέση, ενώ αναφέρθηκε στην κλήση της τελευταίας στιγμής από τα «ασημί βέλη».

Το συμβόλαιο του Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes λήγει στο τέλος της σεζόν, τη στιγμή που υπάρχει η φημολογία για... μετακόμισή του στη Ferrari. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, θα μείνει μία κενή θέση στα «ασημί βέλη» και στην ομάδα του Μπράκλεϊ θα τσεκάρουν τις επιλογές τους.

Πρώτη είναι ο ταλαντούχος Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος φέτος τρέχει με τη Manor και κλήθηκε την τελευταία στιγμή από τους Γερμανούς να συμμετάσχει στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης της Βαρκελώνης. Με το πέρας αυτής, λοιπόν, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι έτοιμος να πάρει θέση στο πλευρό του Λιούις Χάμιλτον την επόμενη χρονιά, αν όντως αποχωρήσει ο Ρόσμπεργκ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε με την ολοκλήρωση των δοκιμών της Καταλούνια:

Για το αν θα είναι έτοιμος για τη Mercedes, αν τελικά μείνει κενή μία θέση για το 2017: «Ναι, θα είμαι έτοιμος».

Για το αν ένιωσε τις δοκιμές με τη Mercedes σαν να περνάει από οντισιόν: «Ποτέ δεν μπορείς να χαλαρώσεις και να κάνεις ένα βήμα πίσω. Πρέπει πάντα να πιέζεις και να κάνεις το καλύτερο για να ελπίζεις ή να είσαι σίγουρος τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά ή τα επόμενα έτη».

Για την κλήση της τελευταίας στιγμής και αν του είπαν τους λόγους: «Πραγματικά δεν ξέρω. Χθες δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα δοκιμών και ήθελαν έναν έμπειρο οδηγό. Οπότε χθες το βράδυ πήρα την κλήση και επέστρεψα στην πίστα».

Για τη σημερινή ημέρα και τις διαφορές με το περσινό μονοθέσιο: «Ήταν πολύ, πολύ καλή μέρα. Κάναμε πολλούς γύρους, πάνω από 130, είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό. Μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και ήταν καλή στιγμή στο μονοθέσιο. Πραγματικά το απόλαυσα.

Νομίζω ότι έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που μπήκα στο μονοθέσιο. Φαίνεται ωραίο και διαφορετικό, γι' αυτό έπρεπε να ανακτήσω αυτή την αίσθηση επειδή φέτος δεν ήμουν πολύ στον προσομοιωτή. Έπρεπε να αλλάξω το τιμόνι, όλα τα κουμπιά ήταν σε διαφορετικές θέσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!