Έχει μείνει στο βάθρο της Γαλλίας ο Βινιάλες

Νίκος Τσιώκος
Έχει μείνει στο βάθρο της Γαλλίας ο Βινιάλες
Ακόμα αισθάνεται τα συναισθήματα που είχε στον αγώνα της Γαλλίας ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πόντιουμ σε επίπεδο Moto GP και πέτυχε κάποια ρεκόρ για τη Suzuki.

Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν εκπληκτικός στον αγώνα της Γαλλίας στο Λε Μαν και για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο βάθρο σε επίπεδο Moto GP. Ο Ισπανός έγινε, έτσι, ο πέμπτος νεότερος σε ηλικία αναβάτης που είναι παρών στο πόντιουμ από το 2002 και μετά, όταν ξεκίνησε η εποχή του Moto GP, με τους Μαρκ Μάρκεζ, Ντάνι Πεντρόσα, Κέισι Στόνερ, Χόρχε Λορένθο να προηγούνται στη σχετική λίστα.

Επίσης, πέτυχε κάποια ρεκόρ για τη Suzuki, αφού αυτό ήταν το πρώτο βάθρο για τους Ιάπωνες, μετά την τρίτη θέση του Λόρις Καπιρόσι στο Μπρνο της Τσεχίας το 2008, σε αγώνα που είχε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του φετινού στο Λε Μαν (τρίτη και έκτη θέση, τότε οι Καπιρόσι, Κρις Βερμιούλεν, τώρα οι Βινιάλες, Αλέιξ Εσπαργκαρό).

Ακόμη, ο 21χρονος Ισπανός έφερε τη Suzuki στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, κάτι που είχε καταφέρει και ο Καπιρόσι, ύστερα από την Κίνα το 2008. Τέλος, για πρώτη φορά μετά το 2007 (Τσεχία, Σαν Μαρίνο), οι Ιάπωνες είδαν αμφότερους τους αναβάτες τους να τερματίζουν στην πρώτη εξάδα σε δύο σερί αγώνες. Πάντως, ο Βινιάλες φαίνεται πως έχει μείνει στη Γαλλία, αφού παραδέχτηκε ότι ακόμα είναι... νωπά τα συναισθήματα από το πόντιουμ στη Λε Μαν.

«Ακόμα μπορώ να αισθανθώ τα συναισθήματα που είχα πριν από δέκα ημέρες στη Γαλλία. Το πρώτο βάθρο για εμένα και τη Suzuki ήταν απίστευτο και μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Το τριήμερο δεν ήταν καθόλου εύκολο, παλεύαμε να βρούμε καλή ισορροπία και απόδοση, αλλά τελικά βρήκαμε ένα νέο στήσιμο για την Κυριακή, που μου επέτρεψε να βρω μερική περαιτέρω αυτοπεποίθηση.

Συνεχίζουμε να κάνουμε πρόοδο μέρα με την ημέρα και αυτό είναι μία καλή επιβεβαίωση. Βέβαια, πρέπει να δουλέψουμε και πάλι σκληρά, έχουμε πάρα πολύ υλικό και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το Μουτζέλο είναι πολύ ωραία πίστα, πολύ γρήγορη και τεχνική, μάλλον ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μας. Έχουμε δει ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να δώσουμε μάχη και να είμαστε κοντά στην κορυφή και αυτός παραμένει ο στόχος μας», δήλωσε ο Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!