Γκραν Φινάλε για τη Rolls-Royce Phantom

Γκραν Φινάλε για τη Rolls-Royce Phantom

Γκραν Φινάλε για τη Rolls-Royce Phantom

Οι εκδόσεις Drophead Coupe και Coupe της τωρινής γενιάς της Phantom αποχαιρετούν την παραγωγή, οπότε πώς θα μπορούσαν να τελειώσουν την καριέρα τους, χωρίς μια ειδική συλλεκτική έκδοση να σηματοδοτεί τις τελευταίες μονάδες; 

Ήδη γνωρίζουμε ότι οι παραλλαγές της Phantom, η Drophead Coupe και η Coupe, θα σταματήσουν να υπάρχουν στην γκάμα, με τη Rolls-Royce να ετοιμάζει μια ειδική έκδοση για το φινάλε τους με το όνομα Zenith. Αυτές θα σηματοδοτούν το τέλος της ζωής τους και μερικές από τις τελευταίες μονάδες παραγωγής, όμως δεν ξεκαθαρίζεται αν τελικά θα είναι και οι τελευταίες. Πάντως, σαν μια ειδική έκδοση που σέβεται τον εαυτό της, η Zenith έχει να δείξει αρκετές λεπτομέρειες διαφοροποίησης από τις «συμβατικές» Phantom. Στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να βρει κανείς ένα πλήρες σετ για ο,τι μπορεί να ζητήσει σε ένα πικνίκ, μαζί με ένα δερμάτινο κάθισμα για δύο άτομα για επιπλέον άνεση. 

Ένα ψυγείο αναλαμβάνει να κρατήσει τις σαμπάνιες δροσερές (έως δύο μπουκάλια), ενώ παράλληλα χωράει και οκτώ ποτήρια ειδικά σχεδιασμένα από τη Rolls-Royce. Στο εσωτερικό δεν έχουν γίνει εκπτώσεις και συναντάμε και εκεί διάφορες λεπτομέρειες, όπως η μοναδική αρίθμηση του κάθε αυτοκινήτου χαραγμένη με λέιζερ πάνω σε βουρτσισμένο αλουμίνιο, ή ένα κουτί μέσα στο οποίο υπάρχει ένα κομμάτι από τη γραμμή παραγωγής του μοντέλου στο Γκούντγουντ (Goodwood), πάνω στο οποίο υπάρχουν συντεταγμένες ώστε ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει ακριβώς από ποιο σημείο της πάρθηκε. Οι μόλις 50 μονάδες που θα παραχθούν έχουν ήδη «καπαρωθεί» από συλλέκτες και φανατικούς της μάρκας, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη, μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει να πουλήσει τη Zenith του, σε πολλαπλάσια πιθανώς τιμή. Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι η τρέχουσα γενιά της Phantom είναι στην αγορά 13 χρόνια και αναμένεται να αντικατασταθεί σύντομα, ενώ από τη διακοπή παραγωγής αυτής μέχρι την εμφάνιση της νέας που θα τη διαδεχθεί, θα μεσολαβήσει ένας χρόνος. 

Best of internet