Επιστρέφει το Volvo S40;

Επιστρέφει το Volvo S40;
Με δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα, η Volvo ανακοινώνει το επαναλανσάρισμα ενός μικρότερου σεντάν, του S40, μαζί με ένα αντίστοιχο crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από το XC60 με πιθανή ονομασία τo XC40.

Η σειρά "40" της Volvo αυτή τη στιγμή αποτελείται μόνο από το V40, όμως αυτό είναι αρκετά πιθανό να αλλάξει άμεσα. Η σουηδική εταιρεία παρουσίασε δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στην γκάμα, το σεντάν S40 (40.2) και το SUV XC40 (40.1), με το πρώτο ουσιαστικά να «παίζει» στην κατηγορία του Audi A3 Sedan και το δεύτερο στην αντίστοιχη του Audi Q3.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που ανακοινώνει η Volvo για τα μηχανικά τους σύνολα, καθώς αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα θα διατίθεται και ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug-In Hybrid) με όνομα T5 Twin Engine Plug-In Hybrid, ενώ θα χρησιμοποιεί ένα νέο τρικύλινδρο μοτέρ και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων.

Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, κάτι που ίσως δούμε και στις ανανεωμένες εκδοχές της σειράς "60" (S60, V60, XC60). Φυσικά τα δύο πρωτότυπα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις τελευταίες τάσεις της Volvo στο κομμάτι της αισθητικής τόσο στο πίσω, όσο και στο εμπρός μέρος, με το τελευταίο να έχει φυσικά και τα φωτιστικά σώματα με τα φώτα στο σχήμα του σφυριού του Θωρ, όπως τα παρουσιάζει η εταιρεία.

Ο στόχος της Volvo είναι αναμφίβολα το νεότερο σε ηλικία αγοραστικό κοινό, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η παρουσίαση των δύο πρωτοτύπων έγινε μέσω του Snapchat. Το XC40 λέγεται ότι θα περάσει πρώτο στην παραγωγή μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ το S40 θα έρθει αργότερα, πιθανότατα το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!