Υβριδικό το επόμενο Nissan GT-R;

Υβριδικό το επόμενο Nissan GT-R;

Υβριδικό το επόμενο Nissan GT-R;

To supercar της Nissan οδεύει προς αντικατάσταση και το μοντέλο που θα αναλάβει τη διαδοχή του R35 ίσως έχει και ηλεκτροκινητήρα, εκτός από το συμβατικό μοτέρ εσωτερικής καύσης.   

Το ανανεωμένο Nissan GT-R ήδη έκανε την εμφάνισή του, όμως δεδομένου ότι η γενιά R35 κλείνει εννέα χρόνια ζωής, θα αντικατασταθεί μέσα στα επόμενα έτη. 

Σύμφωνα με το σάιτ Autonews, το νέο GT-R θα προσπαθήσει να έχει ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, λιγότερο βάρος και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όμως, ένας από τους κυριότερους στόχους, είναι να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων του κινητήρα. Αυτό ίσως επιτευχθεί με την υιοθέτηση ενός υβριδικού συνόλου, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς αρκετά πολυπόθητα supercars χρησιμοποιούν ανάλογη τεχνολογία, όπως η Porsche 918 Spyder ή η LaFerrari. 

Όσον αφορά την εμφάνιση του νέου GT-R, αναμένεται να είναι αρκετά διαφοροποιημένη. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να ξανασχεδιάσεις αυτό το αυτοκίνητο, όμως το έχουμε ήδη ξεκινήσει. Στα δικά μου μάτια, δεν δείχνει παλιό καθώς δεν αντιγράφει κανένα αυτοκίνητο και έχει τη δική του αισθητική. Αν συμβάδιζε με τις τάσεις, θα έδειχνε τα χρόνια του, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι ακόμη καλύτερο «παίζοντας» με το ύψος και το πλάτος, κάτι που θα συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην επίτευξη καλύτερης αεροδυναμικής». 

*Στην κεντρική φωτογραφία, εμφανίζεται το πρωτότυπο Nissan Vision GT 2020. 

Best of internet