Κλοπή BMW i3 για πολύ… γέλιο (video)

Κλοπή BMW i3 για πολύ… γέλιο (video)
Ξεκαρδιστική συνομιλία κλέφτη με φίλο του στο τηλέφωνο, καταγράφηκε από την κάμερα του αυτοκινήτου που είχε αφεθεί ανοιχτή.

Η κλοπή ενός αυτοκινήτου φυσιολογικά δεν μπορεί να έχει τίποτα το αστείο. Πρόκειται για μια παραβατική πράξη με ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο, ψυχολογικό και οικονομικό, για κάθε ιδιοκτήτη.

Αυτή όμως η κλοπή της BMW i3 από την περιοχή Χάιγκεϊτ στο βόρειο Λονδίνο, έτσι όπως εξελίχτηκε και καταγράφηκε από την κάμερα που διέθετε το αυτοκίνητο, βγάζει πολύ γέλιο.

Κατ’ αρχάς, ο ιδιοκτήτης βρήκε το αυτοκίνητο την επόμενη μέρα, χάρη σε μια εφαρμογή που επιτρέπει τον εντοπισμό του μέσω του GPS. Μάλιστα δεν απείχε παρά 2,5 μίλια μακριά από το σπίτι του οπότε τέλος καλό, όλα καλά.

Η κωμική πλευρά της υπόθεσης ξεκινά από την καταγεγραμμένη συνομιλία που ο ιδιοκτήτης βρήκε στην κάμερα του αυτοκινήτου, από την ώρα που ο κλέφτης οδηγεί και έχει επικοινωνήσει με φίλο του. Αντί όμως να τον πλημμυρίσει θυμός, σίγουρα θα ξέσπασε σε γέλια.

Ο κλέφτης λοιπόν δηλώνει στο φίλο του ότι δεν έχει οδηγήσει ποτέ ένα τέτοιο αυτοκίνητο: «Ρίχνει σκόνη σε οτιδήποτε άλλο. Είναι απίστευτα γρήγορο» αναφέρει, φωνάζοντας φανερά εντυπωσιασμένος. Προφανώς η τεράστια ροπή από μηδενικές στροφές λειτουργίας και οι 170 ίπποι του ηλεκτρικού κινητήρα της i3 δεν του ήταν γνωστοί. Ο κλέφτης όμως δεν σταματάει εκεί, αλλά αναφέρει επίσης το πρόβλημα που του δημιούργησε το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το οποίο ξέχασε να απενεργοποιήσει.

Αυτό ακούγεται πολύ αστείο, καθώς λειτουργεί όπως η τραγική ειρωνεία στην αρχαίες τραγωδίες: όλοι εμείς γνωρίζουμε ήδη ότι η μεγάλη γκάφα του δεν αφορά το χειρόφρενο, αλλά την κάμερα στην οποία καταγράφεται.

Στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει την εξέλιξη της ιλαροτραγωδίας, δίνει στο φίλο του οδηγίες για το που θα αφήσει το αυτοκίνητο –και κατ’ επέκταση στην αστυνομία για το ποια περιοχή θα ψάξει ώστε να τον εντοπίσει- καθώς ανάφερε επίσης ότι αυτό βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμά του.

Η λύση του «δράματος» θα έρθει όταν κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί θα του θυμίσουν ότι δεν ξέχασε να απενεργοποιήσει μόνο το ηλεκτρικό χειρόφρενο αλλά και την κάμερα, στην οποία άφησε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε του κίνηση.

Φαίνεται ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις της BMW i3 και το φουτουριστικό εσωτερικό της εντυπωσίασαν τόσο πολύ τον κλέφτη, που παρότι ήταν τόσο ενημερωμένος και ικανός ώστε να κλέψει ένα σύγχρονο και φορτωμένο με ψηφιακά συστήματα αυτοκίνητο, στη συνέχεια έκανε όλα τα λάθη του κόσμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!