Θα στηρίξει Ραϊκόνεν η Ferrari;

Θα στηρίξει Ραϊκόνεν η Ferrari;
Παρά τη βαθμολογική υπεροχή του Φιλανδού έναντι του Φέτελ, η Ferrari δεν αλλάζει τίποτα στη στρατηγική που αφορά τους οδηγούς της.

Ο τερματισμός του Ραϊκόνεν στη δεύτερη θέση του ισπανικού Γκραν Πρι σήμανε την αναρρίχησή του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, 13 βαθμούς εμπρός από τον Φέτελ που βρίσκεται στην 4η θέση πίσω από τον Χάμιλτον.

Αυτή η δυναμική του Φιλανδού ωστόσο δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στα σχέδια της ιταλικής ομάδας, όσον αφορά στην πολιτική της απέναντι στους οδηγούς της. Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε σχετικά: «Δεν αλλάζει τίποτα. Προτεραιότητα της ομάδας είναι η εξέλιξη του μονοθέσιου και μόνο αυτή».

Ωστόσο για τον ίδιο τον Ραϊκόνεν τα θετικά αποτελέσματα που έχει έως τώρα ισχυροποιούν τη θέση του στη Ferrari, η οποία είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση. Καταλύτης γι’ αυτό δεν είναι μόνο η πλεονεκτική του βαθμολογική θέση έναντι του συναδέλφου του Φέτελ, αλλά και το γεγονός ότι ο Φερστάπεν, που η Ferrari εξέταζε ως πιθανό αντικαταστάτη του Ραϊκόνεν, βγήκε εκτός «πιάτσας». Με την μετακίνησή του στη Red Bull υπέγραψε και επέκταση του συμβολαίου του, όντας πλέον δεσμευμένος από τους «ταύρους».

Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σκέψη για οποιαδήποτε αλλαγή. Θεωρεί και τους δύο οδηγούς της ομάδας ιδιαίτερα δυνατούς και με 16 αγώνες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ο στόχος είναι μόνο τα καλά αποτελέσματα.

Την εβδομάδα αυτή η Ferrari βρίσκεται σε δοκιμές στη Βαρκελώνη, όπως και οι περισσότερες άλλωστε ομάδες της F1, με στόχο, όπως δήλωσε ο Αριβαμπένε να βρουν έναν τρόπο να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των ελαστικών, που τους στέρησαν την pole στον αγώνα. «Δεν έχουμε πρόβλημα στις στροφές αλλά στην εύρεση του ιδανικού set up των ελαστικών για συγκεκριμένο τύπο ασφάλτου και σχεδίαση πίστας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!