Πόσα turbo θα έχει η BMW 750d;

Πόσα turbo θα έχει η BMW 750d;

Πόσα turbo θα έχει η BMW 750d;

Από τον Ιούλιο του 2016 η ναυαρχίδα της BMW θα εξοπλίζεται με το νέο εξακύλινδρο diesel κινητήρα που θα έχει τέσσερα, αντί τριών turbo. 

Πλειοδοτούν σε αριθμό υπερσυμπιεστών οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων. Η BMW δημιούργησε ένα νέο τρίλιτρο εν σειρά εξακύλινδρο diesel κινητήρα, ο οποίος αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 400 ίππων και τη ροπή των 760 Nm. Με αυτά τα νούμερα, κατακτά την κορυφή της απόδοσης στην κατηγορία του, καθώς είναι ο ισχυρότερος εξακύλινδρος diesel της αγοράς.

Ο νέος κινητήρας θα κάνει το ντεμπούτο του στις εκδόσεις 750d xDrive και 750Ld xDrive της λιμουζίνας της BMW και, παρά την μεγαλύτερη ισχύ, θα είναι ταυτόχρονα και 11% πιο οικονομικός.

Ο νέος κινητήρας βρίθει τεχνολογικών καινοτομιών τόσο στην κατασκευή του, καθώς είναι πλήρως αλουμινένιος και χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο χύτευσης που κάνει τον κορμό του εξαιρετικά ανθεκτικό, όσο και στα περιφερειακά του, καθώς χρησιμοποιεί νέας τεχνολογίας σύστημα τροφοδοσίας common rail πολύ υψηλής πίεσης. Τα 4 turbo εξασφαλίζουν την απόδοση της ροπής από πολύ χαμηλές στροφές και μια εντυπωσιακή αναλογία 133 ίππων/λίτρο κυβισμού που είναι μεγάλη ακόμα και για κινητήρες βενζίνης.

Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο του κινητήρα είναι ότι με τη βοήθεια των δύο εκ των τεσσάρων turbo χαμηλής πίεσης, αποδίδει ροπή 450Nm ήδη από τις 1.000 σ.α.λ. λειτουργίας. Αυτό σημαίνει απρόσκοπτη και πολύ μεγάλη παροχή ισχύος σε όλο το εύρος των στροφών, που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW 750d κανονικού μήκους, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δλ. (4,7 η επιμηκυμένη έκδοση L) και έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4,7 – 4.9 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, παρά την ύπαρξη του συστήματος μετάδοσης σε όλους τους τροχούς. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο με τη σειρά του βοηθά ώστε η εκπομπή CO2 να είναι μόλις 149 – 154 γρ./χλμ.

Οι τιμές των νέων BMW 750d δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και θα ανακοινωθούν με το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου μέσα στο καλοκαίρι. 

Best of internet