Πόσο κοστίζει αυτός ο ολοκαίνουργιος «σκαραβαίος»;

Πόσο κοστίζει αυτός ο ολοκαίνουργιος «σκαραβαίος»;

Πόσο κοστίζει αυτός ο ολοκαίνουργιος «σκαραβαίος»;

Ένα Volkswagen Beetle του 1974 με μόλις 90 χιλιόμετρα στο οδόμετρο θα βγει σε δημοπρασία, με την αξία του να υπολογίζεται περίπου στα 40.000€! 

Ένα ιστορικό αυτοκίνητο σαν το Volkswagen Beetle γρήγορα μπορεί να πωληθεί σε υψηλή τιμή αν είναι καλοσυντηρημένο, όμως το συγκεκριμένο δεν είναι απλώς προσεγμένο, αλλά... ολοκαίνουργιο. Από το 1974 που κύλισε τις ρόδες του για πρώτη φορά δεν διένυσε περισσότερα από 90 χιλιόμετρα συνολικά, οπότε ο κινητήρας του είναι ακόμη στο «στρώσιμο», ουσιαστικά. Ο ιδιοκτήτης του ήταν ένας ηλικιωμένος από τη Τζένοα της Ιταλίας, που δεν είχε ποτέ του αυτοκίνητο στο παρελθόν και το χρησιμοποιούσε για τέσσερα χρόνια (έως το 1978) αποκλειστικά για τη διαδρομή σπίτι-εκκλησία και πίσω, κάποιες Κυριακές. 

Ύστερα, «καθόταν» για πολλά χρόνια, όμως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Ενδεικτικό της ακινησίας του, το μοτέρ έχει μέσα τα λάδια με τα οποία βγήκε από το εργοστάσιο, όπως και τα ελαστικά στους τροχούς είναι τα εργοστασιακά. Στις 28 Μαΐου θα γίνει η δημοπρασία, στην οποία αναμένεται να πωληθεί για περίπου 40.000€! Ο Νικ Γουέιλ, στέλεχος της Silverstone Auctions που οργανώνει τη δημοπρασία, είπε: «Το VW Beetle είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη Silverstone Auctions έχουμε εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτό ωστόσο είναι ένα πολύ ειδικό κομμάτι, κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια, με εξαιρετικά λίγα χιλιόμετρα και σε άριστη κατάσταση, 42 χρόνια μετά την αγορά του». 

Best of internet