Τι αυτοκίνητα οδηγούν ο Ρόσι και η παρέα του; (video)

Τι αυτοκίνητα οδηγούν ο Ρόσι και η παρέα του; (video)
Ψάξαμε και βρήκαμε τα αυτοκίνητα που επιλέγουν οι κορυφαίοι σήμερα αναβάτες του Moto GP. Το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον.

Προσφέρουν μοναδικό θέαμα, κάνουν απίστευτα πράγματα στην πίστα και παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αθλητή. Έχουν την ταχύτητα στο αίμα τους και, παρότι κατά βάση οδηγούν αυτοκίνητα των… χορηγών τους, επιλέγουν τα πιο σπορ από αυτά, όταν είναι διαθέσιμα.

Άλλοι έχουν την ευκαιρία να οδηγούν την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης και άλλοι αρκούνται δυστυχώς σε μοντέλα πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων τους.

Επειδή όμως όπου γκάζι και χαρά οι μοτοσικλετιστές πρώτοι, ο Ρόσι και η παρέα του δεν χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν στο κόκπιτ μονοθέσιων ή rally cars, κυρίως για λόγους προώθησης και προβολής των χορηγών τους, με αξιοσημείωτα ωστόσο αποτελέσματα.

Βαλεντίνο Ρόσι – Ferrari 458 Italia

Ο κορυφαίος της παρέας των εν ενεργεία οδηγών του MotoGP, αυτός με τα περισσότερα πρωταθλήματα, τις περισσότερες νίκες και φυσικά το μεγαλύτερο fan club παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε παρά να οδηγεί ένα ιταλικό supercar. Το οποίο είναι μια κίτρινη – μαύρη Ferrari 458 Italia. Ωστόσο ο Ρόσι δεν αρκείται στα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά κάνει συχνές – πυκνές εμφανίσεις και με αγωνιστικά. Η κορυφαία του στιγμή ήταν όταν οδήγησε μια Ferrari F1 στο Mugello, κάτι που έκτοτε έχει κάνει αρκετές φορές και στην Ισπανία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αγώνες αυτοκινήτων μεγάλου τουρισμού και rally, κυρίως για λόγους επίδειξης, πάντα όμως με ανταγωνιστικούς χρόνους.

Χόρχε Λορένθο – Alfa Romero 4C

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με τη Yamaha, είχε παίξει και το ρόλο του πρεσβευτή της αναγέννησης της Alfa Romeo (η Fiat ήταν ο βασικός χορηγός της Yamaha). Έτσι, η «επίσημη» αγαπημένη του στον κόσμο των τεσσάρων τροχών ήταν η 4C, ένα αξιόλογο σπορ αλλά όχι και ιδιαίτερα ακριβό αυτοκίνητο. Πλέον, με την υπογραφή συμβολαίου στη Ducati, στην οποία θα μετακινηθεί από το 2017, μάλλον θα πρέπει να αναβαθμιστεί με κάποιο Audi R8 ή Lambo Huracan.

Μάρκ Μάρκεζ – BMW M6 Convertible

Στο παρελθόν είχε κερδίσει ακόμα μια M6, την coupe έκδοση όμως. Το 2015 ήρθε η ώρα να κάνει δική του και την M6 Cabriolet, το δώρο που προσφέρει ο επίσημος χορηγός των αυτοκινήτων ασφαλείας στα MotoGP, η BMW. Θεσμοθετημένο για τον αναβάτη με τις περισσότερες pole position, είναι φυσικό ότι το βραβείο θα κατακτούσε συχνά – πυκνά ο Ισπανός super star της Honda. Η αλήθεια είναι ότι με την Honda «αφεντικό» του, το να κυκλοφορεί με BMW μόνο έτσι θα μπορούσε να δικαιλογηθεί: «την κέρδισα κύριοι της Honda, άλλωστε ακόμα δεν μου έχετε δώσει το νέο NSX των 600 ίππων για να εξυπηρετούμαι». Καλοτάξιδη Μαρκ.

Ντάνι Πεντρόζα – Honda Civic Type R

Χαμηλών τόνων στην πίστα, χαμηλών και στην καθημερινότητά του ο Πεντρόζα. Αυτή την περίοδο πολύς λόγος γίνεται για την παραμονή του «αιωνίως δεύτερου» αναβάτη της Honda στην ομάδα της Reprsol, αυτός ωστόσο θεωρείται ακόμα και σήμερα πολύτιμος συνεργάτης. Πάντως είναι ιδιαιτέρως παρήγορο να βλέπεις παρά τα τόσα πολλά χρήματα, ο Ισπανός δεν έχει την ανάγκη επίδειξης μέσω του αυτοκινήτου του, το οποίο είναι μεν ένα εξαιρετικά γρήγορο αλλά και σχετικά κοινότυπο Civic Type R.

Αντρέα Ιανόνε – Lamborghini Gallardo

Η επόμενη χρονιά μπορεί να μην τον βρει στην «κόκκινη» ιταλική ομάδα, καθώς ο Λορένθο έχει υπογράψει με την Ducati για το 2017 και ένας από τους δύο σημερινούς Αντρέα, αυτός ή ο Ντοβιτσιόζο, θα πάρει την άγουσα. Ο Ιταλός οδηγός όμως τιμά το συμβόλαιό του και τη χώρα του, οδηγώντας μια Lamborghini Gallardo Superlegerra. Όπως είναι γνωστό η Ducati ανήκει πλέον στην Audi, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της και την διάσημη ιταλική εταιρεία κατασκευής supercar, την Lamborghini. Τυχερός ο Ιανόνε, διότι αν βρεθεί στη Suzuki, θα δείτε στη συνέχεια τι θα πρέπει να οδηγεί…

Αντρέα Ντοβιτσιόζο – Lamborghini Huracan

Όπως και ο συνάδελφός του στη Ducati, ο Ντοβιτσιόζο είναι οδηγός μιας Lamborghini, της νεότερης όμως Huracan. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και αυτός σε διάφορες αγωνιστικές δραστηριότητες με αυτοκίνητα της εταιρείας, όπως στην περίπτωση της «κόντρας» που στήθηκε με τα αγωνιστικά Audi σε μια πίστα σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Κιτσμπούχελ της Αυστρίας. Στην οποία διακρίθηκε, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα των αναβατών μοτοσικλέτας να τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με την ικανότητα των οδηγών αυτοκινήτων στις μοτοσικλέτες.

Μάβερικ Βινιάλες – Suzuki Vitara

Ανερχόμενη δύναμη ο Ισπανός οδηγός της Suzuki και σίγουρα ένα από πλέον προβεβλημένα πρόσωπα του MotoGP το 2016. Σίγουρα όχι για το αυτοκίνητο που οδηγεί, καθώς αυτό είναι ένα απλό, καθημερινό και πολύ συνηθισμένο Vitara. Ωστόσο με την εξέλιξη της μετακίνησής του στη Yamaha, o Βινιάλες έχει όλο το μέλλον εμπρός του για να αγοράσει και να οδηγήσει τα πιο γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου.

Αλέιξ Εσπαργκαρό – Suzuki Vitara

Ο έτερος οδηγός της Suzuki, ο 26χρονος Εσπαργκαρό, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την τύχη του συναδέλφου του. Άλλωστε έχει λάβει μέρος και σε προωθητικές ενέργειες για το λανσάρισμα του Vitara, που είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα του, την Ισπανία και έχει «συνδεθεί» με αυτό. Σε αντίθεση με τον Βινιάλες όμως, ο Εσπαργκαρό δεν φαίνεται να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και στο μέλλον θα πρέπει να βολευτεί με κάποιο δικό του τετράτροχο και όχι με κάποια πανάκριβη προσφορά από χορηγό του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!