Βολφ: «Δεν κατηγορούμε ευθέως κάποιον»

Νίκος Τσιώκος
Βολφ: «Δεν κατηγορούμε ευθέως κάποιον»
Ο Τότο Βολφ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ευθέως και εξ' ολοκλήρου κάποιος εκ των Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ για το μεταξύ τους ατύχημα στη Βαρκελώνη.

Για το ατύχημα των Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ στην τέταρτη στροφή στον πρώτο γύρο του αγώνα της Βαρκελώνης μίλησε ο Τότο Βολφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1.

Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes τόνισε πως δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος εκ των δύο ευθέως και εξ' ολοκλήρου, παρά το γεγονός ότι ο Νίκι Λάουντα επέρριψε μεγαλύτερη ευθύνη στον Χάμιλτον. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αυτό δε θα επηρεάσει τη σχέση των δύο πιλότων και αναφέρθηκε στο καλό πνεύμα που υπάρχει στα «ασημί βέλη».

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη διπλή εγκατέλειψη: «Αφήνουμε τους οδηγούς μας να τρέξουν και αυτό είναι ό,τι παίρνεις κάποιες φορές! Πρέπει να πω ότι γνώμη μας είναι πως κανείς από τους δύο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ευθέως και εξ' ολοκλήρου. Αμφότεροι δεν είναι χαρούμενοι. Πιστέψτε με, είναι επίσης πολύ άβολη κατάσταση και για μας. Χάσαμε 43 βαθμούς».

Για τη δήλωση του Νίκι Λάουντα, που ρίχνει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Χάμιλτον: «Ο Νίκι βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά και αυτό είναι αρκετά δίκαιο. Όταν έχεις όλες τις πληροφορίες και έχεις μιλήσει στους οδηγούς, η εικόνα θα είναι ελαφρώς διαφορετική».

Για το αν απολογήθηκε στον Ρόσμπεργκ ο Χάμιλτον: «Ναι, είναι αλήθεια είναι ότι ο Λιούις απολογήθηκε στον Νίκο, αλλά αυτός είναι ο πολιτισμός μας μέσα στην ομάδα. Αμφότεροι δεν ήταν χαρούμενοι που η ομάδα απογοητεύτηκε και πιστεύω ότι ήταν άψογοι σε αυτή την περίσταση. Έχουμε καλό πνεύμα στην ομάδα στους τελευταίους αγώνες και επίσης σκαμπανεβάσματα».

Για το πώς θα χειριστούν αυτή την κατάσταση: «Θα δούμε πολύ προσεκτικά τις εικόνες και θα μιλήσουμε με τους οδηγούς για να σιγουρέψουμε ότι δε θα συμβεί ξανά. Όμως, έτσι είναι οι αγώνες. Όλοι παραπονιούνται ότι έχει γίνει λίγο βαρετό (το άθλημα) και τώρα που κάτι έγινε το μεγάλο ερώτημα είναι ''γιατί;''. Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή».

Για το αν θύμωσε ο Χάμιλτον που έχασε ξανά την εκκίνηση από τον Ρόσμπεργκ: «Όχι, αλλά εδώ στη Βαρκελώνη αν θέλεις να κάνεις μία κίνηση μεταξύ δύο ίσων μονοθεσίων, ο πρώτος γύρος είναι η καλύτερη ευκαιρία. Είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα ερχόμενος στην τρίτη στροφή και αυτή η κίνηση ήταν η απόφαση που πήρε. Ως οδηγός παίρνεις μία απόφαση εν ριπή οφθαλμού, είτε είναι σωστή, είτε λάθος!»

Για τη μεταξύ τους σχέση: «Αμφότεροι ξέρουν τι είναι σημαντικό για την ομάδα. Δεν μπορείς να περιμένεις να είναι άνετοι με αυτό και ο καθένας τους θα έχει τη γνώμη του για το τι συνέβη, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δε θα επηρεάσει με αρνητικό τρόπο τη σχέση τους».

Για την πρώτη νίκη του Μαξ Φερστάπεν: «Δεν ήταν αυτό το πλάνο (γέλια)! Βλέποντας τον Μαξ να γίνεται ο νεότερος νικητής στην ιστορία είναι ωραίο γι' αυτόν και το άθλημα. Είδαμε ένα αστέρι να γεννιέται. Αν πρέπει να ανακεφαλαιώσω τον αγώνα, χάσαμε και τις δύο Mercedes στον πρώτο γύρο, είδαμε ένα νέο αστέρι, η Ferrari πήρε πολλούς βαθμούς και πλησίασε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!