Μπόνους 3.950€ δίνει η VW στους εργαζομένους της!

Μπόνους 3.950€ δίνει η VW στους εργαζομένους της!
Το άξιζαν και με το παραπάνω το επιπλέον χρηματικό ποσό οι εργαζόμενοί της υποστηρίζει η VW, γιατί «δούλεψαν υπό μεγάλη πίεση» το 2015.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της VW στη Γερμανία, χάρη σε μια συλλογική σύμβαση του ισχυρότατου σωματείου IG Metal, θα λάβουν επιπλέον αμοιβή 3.950€ για την περσινή χρονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Το μπόνους των εργαζομένων είναι συνδεδεμένο με τα κέρδη της VW και συμφωνείται κάθε χρόνο μεταξύ της διοίκησης και του σωματείου τους. Αν και μειωμένο σε σχέση με το 2014 που ανήλθε στα 5.900€, είναι εντυπωσιακό ότι μέσα στη χρονιά που σημαδεύτηκε από την κρίση με τη χειραγώγηση των ρύπων, που κόστισε στην εταιρεία δις ευρώ, πάλι τα κέρδη ήταν τέτοια που επέτρεψαν την παροχή αυτή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μέλους τους διοικητικού συμβουλίου και διευθυντή ανθρώπινων πόρων της VW, Καρλχάιντς Μπέσινγκ: «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν μια εξαιρετικά θετική ομαδική συμβολή στη λειτουργία της, παρά τις δυσμενείς συνθήκες.

Η ισχυρή τους δέσμευση αξίζει να αναγνωριστεί υπό τη μορφή του χρηματικού ποσού που τους αποδίδεται και πρέπει να τονίσω ότι αποτελεί και μια ηθική ικανοποίηση, σχετικά με το πώς η συνεργασία της διοίκησης και των εργαζομένων επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε μαζί και με επιτυχία τις δύσκολες προκλήσεις».

Τον Απρίλιο του 2016 οι πωλήσεις της VW ήταν μειωμένες κατά 3,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, εξέλιξη λογική και μάλλον ήπια αν λάβουμε υπόψη μας την τεράστια αρνητική δημοσιότητα και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η γερμανική εταιρεία μέσα στο 2015.

Συνολικά ωστόσο ο όμιλος είχε αύξηση πωλήσεων το πρώτο τετράμηνο του 2016 κατά 0,6%. Αυτό οφείλεται στις αυξημένες επιδόσεις όλων υπόλοιπων μαρκών, δηλαδή των Audi, Skoda, Seat, Porsche, των επαγγελματικών VW και των φορτηγών MAN και Scania.

Δεν γνωρίζουμε αν και οι εργαζόμενοι τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου έχουν ανάλογες συμφωνίες για την παροχή μπόνους, ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να τους αναγνωριστεί η στήριξη της «μητρικής» μάρκας, που παρά τις Κασσάνδρες στέκεται αξιοπρεπώς.

Μάλιστα, έχει καταφέρει να αναδιαρθρώσει τη λειτουργία της με την ευκαιρία αυτής της κρίσης, κάτι που ίσως της επιτρέψει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις της στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!