Έρχεται νέα μάρκα από τη Mercedes;

Έρχεται νέα μάρκα από τη Mercedes;
Η γερμανική εταιρεία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατατάξει τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της κάτω από μια νέα μάρκα, στο πρότυπο της BMW i.

Τα i3 και i8 αντιμετωπίζονται από την BMW ως αυτόνομη μάρκα, τόσο τεχνολογικά όσο και εμπορικά. Όχι ακριβώς, αλλά περίπου όπως η Mini. Στην ίδια λογική πιθανώς να κινηθεί και η Mercedes, σύμφωνα με δήλωση του Όλα Καλένιους, διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας από τη Στουτγάρδη.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που η εταιρεία θα σταθμίσει στο μέλλον, καθώς προς το παρόν ο στόχος της είναι να επενδύσει μαζικά στην τεχνολογία χαμηλών και μηδενικών ρύπων, είτε αφορά υβριδικά, είτε αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, είτε αμιγώς ηλεκτρικά.

Ο Καλένιους σε συνέντευξή του ανάφερε ότι η Mercedes στοχεύει να γίνει ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές κίνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το 2017 θα διαθέτει 10 υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά. Τα τρία πρώτα, μια ηλεκτρική B-Class και δύο νέα ηλεκτρικά Smart θα παρουσιαστούν φέτος, ενώ του χρόνου αναμένεται και μια GLC τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με καύσιμο υδρογόνο.

Παρότι σήμερα η Mercedes έχει στη γκάμα της μοντέλα πολύ χαμηλών ή μηδενικών ρύπων όπως την ηλεκτρική B Class, τις S και E Class hybrid και το ηλεκτρικό Smart, στη συνείδηση του κοινού δεν έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δραστήριους κατασκευαστές στον τομέα των εναλλακτικών οχημάτων. Αυτό λοιπόν πρέπει να ανατραπεί και μια εξειδικευμένη μάρκα για να «στεγάσει» τις συγκεκριμένες Mercedes, ίσως είναι η λύση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!