Ντόμινο μεταγραφών στο MotoGP

Ντόμινο μεταγραφών στο MotoGP

Ντόμινο μεταγραφών στο MotoGP

Κόσμος πάει κι έρχεται στις ομάδες του MotoGP, καθώς τα συμβόλαια των κορυφαίων οδηγών λήγουν και οι μεταγραφές πέφτουν…βροχή.

Η αρχή έγινε με τον Χόρχε Λορένθο, που ανακοίνωσε ότι φεύγει από τη Yamaha και ότι από του χρόνου θα τρέχει με τα χρώματα της Ducati. Τη θέση του θα πάρει ο Βινιάλες, ενώ στη Yamaha θα παραμείνει ο Βαλεντίνο Ρόσι. Φαίνεται όμως ότι και στη Honda συμπληρώνεται το παζλ των οδηγών, καθώς ο Ντάνι Πεντρόζα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2018, οπότε συμπληρώνει τα 33 χρόνια. Όλα δείχνουν, ότι εκτός από τον Καταλανό θα μείνει στη Honda και ο Μαρκ Μαρκέζ, αφού σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μεταξύ τους και απομένουν μόνον λεπτομέρειες για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πιο θολό είναι το τοπίο στη Ducati και στη Suzuki. Η τελευταία έγινε εφέτος ελκυστικότερη για τους οδηγούς με φιλοδοξίες χάρη στη νέα GSX-RR, που δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική και προσφέρει προοπτικές για πλασαρίσματα στο βάθρο και ίσως και για νίκες. Η Suzuki έχει ουσιαστικά δύο επιλογές. Η μία –και πιο σίγουρη- είναι να εντάξει στο δυναμικό της τον οδηγό, που θα εγκαταλείψει τη Ducati είτε πρόκειται για τον Ιανόνε είτε για τον Ντοβιτσιόζο. Μία πιο τολμηρή επιλογή θα μπορούσε να είναι ένας ταλαντούχος, αλλά σχετικά άπειρος, αναβάτης. Στην τελευταία περίπτωση θα ήταν πιθανό ένα σενάριο με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Moto2, Ζάρκο ή τον Ρινς, που νίκησε στον τελευταίο αγώνα στο Λε Μαν.

Όσο για τη Ducati, εδώ παίζεται μόνον η θέση του δεύτερου οδηγού δίπλα στον Χόρχε Λορένθο. Θα μείνει τελικά ο Ιανόνε, που είναι και το πιο λογικό ή μήπως προτιμήσουν τελικά οι Ιταλοί τον Ντοβιτσιόζο; Το σίγουρο είναι, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν αρκετές νέες μετακινήσεις οδηγών, που θα αλλάξουν του χρόνου ομάδα.

Best of internet