Σεργιάνι στον κόσμο για το Renault Kwid (video)

Σεργιάνι στον κόσμο για το Renault Kwid (video)
Μετά την τεράστια επιτυχία του στην αγορά της Ινδίας, το φτηνότερο SUV στον κόσμο ξεκινά να κατασκευάζεται και στη Βραζιλία.

Στα τέλη του 2015 το Renault Kwid ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην αγορά της Ινδίας, όπου έγινε μεγάλη επιτυχία. Το κομψό μοντέλο διαθέτει μόλις 3,68 μ. μήκος και απέχει από το έδαφος 18 εκατοστά, όντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μικρό SUV. Με την τιμή του να ξεκινά από τα 3.500€ με βασικό εξοπλισμό στην αγορά της Ινδίας, κατάφερε μέσα σε μόλις 4 μήνες από το λανσάρισμά του να έχει πουλήσει 90.000 αντίτυπα και φυσικά να ανοίξει την όρεξη της γαλλικής εταιρείας για τη διάθεσή του και σε άλλες αγορές.

H Renault ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βραζιλία, για τη διάθεσή του στη Λατινική Αμερική. Παράλληλα, ήδη έχουν εντοπιστεί καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του μοντέλου στην Ευρώπη, να εκτελούν δοκιμές εξέλιξης. Το γεγονός αφήνει υποσχέσεις για παρουσίαση του Kwid και στις ευρωπαϊκές αγορές, πιθανότατα με τα σήματα της Dacia.

Στη βασική του έκδοση το Kwid διαθέτει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ. με 54 ίππους, ενώ πλέον θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας και με τον κινητήρα SCe του λίτρου, τον οποίο γνωρίζουμε από το Twingo και αποδίδει 70 ίππους. Επίσης, με αυτό τον κινητήρα, εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων θα προσφέρεται και ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ίδιου αριθμού σχέσεων.

Παράλληλα, στις αρχές του 2016 η Renault παρουσίασε στη έκθεση του Νέου Δελχί δύο ακόμα πρωτότυπες εκδόσεις του Kwid, μια σπορ και μια εκτός δρόμου με τις ονομασίες Racer και Climber αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις εκδόσεις που θα κατασκευάζονται στη Βραζιλία η Renault δεν έχει ακόμα ανακοινώσει σχετικές πληροφορίες, ούτε επίσης αν το μοντέλο θα διαφέρει μηχανολογικά και αισθητικά από αυτό που γνωρίζουμε στην αγορά της Ινδίας.

Η χαμηλή τιμή του Kwid είναι σίγουρα ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την επιτυχία του μοντέλου στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Και στην Ευρώπη όμως, έχοντας γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία με το μικρότερο μέχρι σήμερα SUV της γκάμας της, το Captur, η Renault είναι βέβαιο ότι αν παρουσιάσει και το Kwid θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις της. Η κατηγορία των crossover και SUV είναι πλέον η πρώτη σε πωλήσεις και μάλιστα με συνεχείς τάσεις ανόδου. Επομένως οι κατασκευαστές με τα περισσότερα και πιο value for money μοντέλα στην κατηγορίας, είναι επόμενο να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!