Εκρηκτική εκκίνηση (video)

Εκρηκτική εκκίνηση (video)
Αντί να φύγει εμπρός στον αγώνα dragster που συμμετείχε, μια Chevrolet διαλύεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ευτυχώς, ελάχιστα τραυματίστηκε ο οδηγός.

Συνήθως η μεγάλη ταχύτητα σε συνδυασμό με το ανθρώπινο λάθος είναι οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των ατυχημάτων, τόσο στους αγώνες, όσο και στο δημόσιο δρόμο.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα ατύχημα στο οποίο ούτε ο οδηγός, ούτε η ταχύτητα συνέβαλαν στο ελάχιστο.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο dragster που χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα Chevrolet της δεκαετίας του ’80, στήνεται στην εκκίνηση για τον αγώνα του ¼ του μιλίου. Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μετάδοση εξερράγη από την τεράστια ροπή του κινητήρα, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το καύσιμο και να έχουμε αυτή την εντυπωσιακή έκρηξη.

Λόγω των κανονισμών ασφαλείας και του προστατευτικού εξοπλισμού του, ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια στους αγώνες επιτάχυνσης, όπου όλα τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων είναι πιεσμένα στο όριό τους ώστε να αποδίδουν και να διαχειρίζονται χιλιάδες ίππους. Αν αυτό συνδυαστεί με ορισμένες, πολλές φορές, ερασιτεχνικές «πατέντες» ώστε να μειώνονται τα κόστη, τότε το καταστροφικό αποτέλεσμα δεν αργεί να έρθει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!