Ραϊκόνεν: «Θα πάρουμε και νίκες»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Θα πάρουμε και νίκες»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έρθουν και οι νίκες για τη Ferrari με σκληρή δουλειά, ενώ τόνισε πως δεν ήταν έκπληξη η νίκη του Φερστάπεν.

Στην κακή εκκίνηση και στη μάχη που έδωσε μέχρι τέλους στάθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν στις δηλώσεις του μετά τη δεύτερη θέση στη Βαρκελώνη. Ο Iceman έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη του νίκη μετά την Αυστραλία το 2013, όμως έμεινε με μία ακόμα παρουσία στο βάθρο.

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με σκληρή δουλειά θα έρθουν και οι νίκες για τη Ferrari, ενώ τόνισε πως δεν ήταν έκπληξη η νίκη του Μαξ Φερστάπεν. «Είχα κακή εκκίνηση και γλίστρησα όταν άφησα τον συμπλέκτη. Κατάφερα να ανακτήσω μερικές θέσεις στις πρώτες στροφές και μετά έπιασα αρκετά εύκολα τον Μαξ.

Το μονοθέσιο ήταν εντάξει και η ταχύτητα ήταν καλή, αλλά όταν ακολουθείς άλλο μονοθέσιο για πολλούς γύρους, δε βοηθάει τα ελαστικά και έχανα λίγη πρόσφυση και κάθετη δύναμη. Πάλευα για να τον ακολουθώ από κοντά, αλλά ήταν πραγματικά γρήγορος. Είναι λίγο απογοητευτικό, όταν πλησιάζεις τόσο κοντά και δεν κερδίζεις, αλλά μετά από ένα δύσκολο τριήμερο που είχαμε, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με αυτό αποτέλεσμα.

Ως ομάδα συνεχίζουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε νίκες. Συνεχίζουμε τη μάχη και όταν έχουμε δύσκολα τριήμερα όπως αυτό, πρέπει να μένουμε ζωντανοί και να παίρνουμε βαθμούς. Ο Μαξ πραγματικά αξίζει τη νίκη, για μένα δεν είναι έκπληξη. Έκανε, ήδη, πολύ καλή δουλειά πέρυσι και σήμερα μπορούσε να κερδίσει όντας σε καλύτερο μονοθέσιο», ήταν τα λόγια του Φινλανδού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!