Φερστάπεν: «Σαν αγώνα αντοχής»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Σαν αγώνα αντοχής»
Ο Μαξ Φερστάπεν δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κέρδισε τον αγώνα στην Ισπανία, ενώ τόνισε πως έμοιαζε με αγώνα αντοχής λόγω της πίεσης του Κίμι Ραϊκόνεν.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη στον αγώνα της Βαρκελώνης, ούτε καν ο ίδιος ο Μαξ Φερστάπεν. Ο 18χρονος Ολλανδός δέχτηκε απ' όλους συγχαρητήρια, πανηγύρισε έξαλλα την παρθενική του νίκη στη Formula1 και τόνισε ότι έμοιαζε με αγώνα αντοχής, ειδικά προς το φινάλε, λόγω της πίεσης που ασκούσε συνεχώς ο Κίμι Ραϊκόνεν.

«Είναι εκπληκτικό. Ο αγώνας έμοιαζε με αγώνα αντοχής για μένα, ειδικά στους τελευταίους δέκα γύρους. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οδηγούσα την κούρσα. Σήμερα απλά όλα πήγα καλά. Μπορούσα να διατηρήσω τα ελαστικά και είχαμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι πολύ μεγάλη έκπληξη. Φυσικά δεν το περίμενα.

Στο πρώτο κομμάτι με τη μαλακή γόμα μπορούσα να συνεχίσω αρκετά καλά, αφού είχαν το ατύχημα οι δύο Mercedes. Αλλά σε κάποιο σημείο, αν είσαι τόσο κοντά στον πρώτο, αρχίζεις να καταστρέφεις τα ελαστικά σου. Γι' αυτό έχασα λίγο έδαφος εκεί και αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά πιτ στοπ. Όταν βάλαμε τη μέση γόμα, το μονοθέσιο ήταν καλό.

Από εκεί και μετά, απλά διαχειριζόμουν την ταχύτητά μου, τα ελαστικά μου, τα πάντα. Εντέλει, είχαμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι είχα μερική πίεση από τον Κίμι, όμως σε αυτή την πίστα είναι αρκετά δύσκολο να προσπεράσεις. Οπότε για μένα ήταν θέμα να μην κάνω λάθη. Αυτό προσπάθησα να κάνω και δούλεψε. Εγώ είχα στόχο το βάθρο, αλλά μετά ήρθε η νίκη και είναι εκπληκτικό συναίσθημα», είπε ο νεότερος σε ηλικία και πρώτος Ολλανδός νικητής στην ιστορία στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!