Ποινή για Μάγκνουσεν, επίπληξη για Σάινθ

Νίκος Τσιώκος
Ποινή για Μάγκνουσεν, επίπληξη για Σάινθ
Με ποινή δέκα δευτερολέπτων στον χρόνο του τιμωρήθηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν για την επαφή με τον Τζόλιον Πάλμερ, ενώ με επίπληξη ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ επειδή έφυγε από το πιτ λέιν, ενώ υπήρχε κόκκινο φως.

Με μικρές ποινές ολοκληρώθηκε το Γκραν Πρι της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο Κέβιν Μάγκνουσεν τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων στον χρόνο του για την επαφή με τον ομόσταυλό του, Τζόλιον Πάλμερ, στον τελευταίο γύρο του αγώνα της Καταλούνια. Μάλιστα, δέχτηκε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, που ήταν οι πρώτοι από τους 12 που απαιτούνται για αποκλεισμό από έναν αγώνα.

«Το μονοθέσιο 20 (Μάγκνουσεν) ήταν με νέο σετ μαλακής γόμας και το μονοθέσιο 30 (Πάλμερ) ήταν με χρησιμοποιημένο σετ σκληρής γόμας και ήταν μπροστά από τον οδηγό του μονοθεσίου 20 έχοντας καλύτερη πρόσφυση και ταχύτητα. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι το μονοθέσιο 20 δεν μπορούσε να περιμένει να πάρει τη στροφή 13 χωρίς σύγκρουση με το μονοθέσιο 30, το οποίο ανάγκασε κατά συνέπεια να βγει εκτός πίστας.

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν τη σχετική ποινή, που μετατράπηκε σε ποινή στον χρόνοι μετά τον αγώνα, καθώς τα μονοθέσια ήταν στον τελευταίο γύρο», ανέφερε η ανακοίνωση των αγωνοδικών. «Δεν ήταν καλή μέρα για μένα και θα δουλέψω μαζί με την ομάδα να καταλάβουμε γιατί δεν μπορούσαμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Μάγκνουσεν.

Όσον αφορά τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και την αποχώρησή του από το πιτ λέιν, ενώ υπήρχε κόκκινο φως, στον Ισπανό επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης. «Ο οδηγός άφησε το πιτ λέιν, όταν υπήρχε κόκκινο φως. Επιβλήθηκε η επίπληξη, αφού ο οδηγός σταμάτησε το μονοθέσιο και δεν απέκτησε κάποιο πλεονέκτημα», έλεγε η ανακοίνωση από τους αγωνοδίκες.

Βέβαια, αυτή δεν μπόρεσε να πτοήσει τον πιλότο της Toro Rosso, που ήταν κατενθουσιασμένος για την έκτη θέση μέσα στο... σπίτι του. «Τι φανταστικός αγώνας! Είχαμε μία παραγωγική Παρασκευή, ήμασταν γρήγοροι στις κατατακτήριες δοκιμές και είχαμε καλό ρυθμό στον αγώνα σήμερα. Είμαι ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος! Η έκτη θέση είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα για μένα και γίνεται ακόμα καλύτερο που το πετύχαμε στον εντός έδρας αγώνα μου», είπε ο Σάινθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!