Δέκατος διαφορετικός νικητής στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν

Νίκος Τσιώκος
Δέκατος διαφορετικός νικητής στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν
Τελικά, το ξεχωριστό ρεκόρ της Βαρκελώνης παρέμεινε, αφού τα φαβορί δεν κέρδισαν, αλλά επικράτησε ο Μαξ Φερστάπεν, που είναι ο δέκατος διαφορετικός νικητής τα τελευταία δέκα χρόνια στην Καταλούνια.

Απρόσμενη εξέλιξη είχαμε στον αγώνα της Βαρκελώνης και έτσι είδαμε να διατηρείται το ξεχωριστό ρεκόρ της Βαρκελώνης. Μέχρι χθες είχαμε εννιά διαφορετικούς νικητές τα εννιά τελευταία χρόνια και αυτό αναμενόταν να... σπάσει σήμερα, αφού τα φαβορί συμπεριλαμβάνονταν στην πίστα.

Λέγοντας φαβορί εννοούμε τους δύο πιλότους της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, οι οποίοι κέρδισαν στην Ισπανία το 2014 και το 2015, αντίστοιχα, και εγκατέλειψαν σήμερα. Ακόμα και κάποιος εκ των πιλότων της Ferrari να κέρδιζε, δε θα άλλαζε κάτι, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε στην εν λόγω πίστα το 2008 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2011.

Όμως, η νίκη-έκπληξη του Μαξ Φερστάπεν διατήρησε και το συγκεκριμένο ρεκόρ, ώστε πλέον να έχουμε δέκα διαφορετικούς νικητές τα τελευταία δέκα χρόνια επί ισπανικού εδάφους. Οι υπόλοιποι είναι οι Φελίπε Μάσα, Τζένσον Μπάτον, Μαρκ Γουέμπερ, Παστόρ Μαλντονάντο και Φερνάντο Αλόνσο.

Αναλυτικά οι νικητές της Βαρκελώνης την τελευταία δεκαετία

2007 Φελίπε Μάσα

2008 Κίμι Ραϊκόνεν

2009 Τζένσον Μπάτον

2010 Μαρκ Γουέμπερ

2011 Σεμπάστιαν Φέτελ

2012 Παστόρ Μαλντονάντο

2013 Φερνάντο Αλόνσο

2014 Λιούις Χάμιλτον

2015 Νίκο Ρόσμπεργκ

2016 Μαξ Φερστάπεν

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!