Αυτό είναι το πιο πολυτελές «τανκ»!

Αυτό είναι το πιο πολυτελές «τανκ»!
Ένας από τους πρώτους στόχους στην κατασκευή ενός θωρακισμένου οχήματος είναι να μην ξεχωρίζει από τα άλλα αυτοκίνητα του δρόμου και να είναι διακριτικό, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το Knight XV που μοιάζει με... άρμα μάχης!

Το Knight XV είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο με υψηλή ασφάλεια για τους επιβαίνοντες, καθώς είναι θωρακισμένο και εφοδιάζεται με ο,τι είναι απαραίτητο, ώστε να τους προστατέψει. Ωστόσο δεν βασίζεται στο κλασικό «μοτίβο» των θωρακισμένων, που θέλουν το αυτοκίνητο να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα του δρόμου και να μη προκαλεί τα βλέμματα, αλλά τραβάει τη δική του γραμμή, όντας κραυγαλέο και με μαχητική εμφάνιση!

Δεν πρόκειται να περάσει από πουθενά απαρατήρητο λόγω του τεράστιου όγκου του και ακόμη και ο λιγότερο υποψιασμένος, καταλαβαίνει αμέσως ότι δεν είναι ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Το Knight XV είναι Καναδικής κατασκευής και βασίζεται στο Ford 550 Super Duty, από το οποίο διαφοροποιείται όμως εμφανώς σχεδιαστικά. Ουσιαστικά, μόνο το σασί του χρησιμοποιεί, καθώς δεν μοιράζονται και τα μηχανικά μέρη. To θωρακισμένο όχημα που ζυγίζει 5,9 τόνους κινείται από ένα σύνολο βενζίνης των 6.8 λίτρων, το οποίο στέλνει τη ροπή είτε στους πίσω, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου των πέντε σχέσεων.

Φυσικά εφοδιάζεται με ελαστικά ασφαλείας που είναι δύσκολο να τρυπηθούν, ενώ διαθέτει μια πλειάδα συστημάτων που βοηθούν στην αποφυγή μιας ενδεχόμενης επίθεσης. Μια σειρήνα, κάμερες νυχτερινής όρασης, σύστημα παρακολούθησης του εξωτερικού περιβάλλοντος μέσω του ήχου και της εικόνας και ένα χρηματοκιβώτιο είναι μόνο μερικά από αυτά. Πάντως, ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει και πάρα πολλά στοιχεία άνεσης. Αναλυτικά, στην καμπίνα των πίσω επιβατών υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, ψυγείο, τηλεόραση, ένα ενσωματωμένο iPad, πολλές οθόνες, επενδύσεις πολυτελείας στα καθίσματα και στην καμπίνα γενικώς, ένα PlayStation 4 και πανοραμική οροφή, από κρύσταλλο ασφαλείας φυσικά. Στην καμπίνα του οδηγού και του συνεπιβάτη συναντάμε δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, σύστημα πολυμέσων της Alpine, δορυφορική πλοήγηση και ηλιοροφή, ενώ υπάρχουν και αισθητήρες παρκαρίσματος προφανώς όχι για να μη γρατσουνιστεί το Knight XV, αλλά για να μη... καταστραφούν τα γύρω αυτοκίνητα σε περίπτωση μιας μικροεπαφής. Η παραγωγή του μοντέλου έχει περιοριστεί στα 100 κομμάτια, με το 11ο αντίτυπο να είναι προς πώληση με 17.000 χιλιόμετρα, στην τιμή των 500.000€!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!