Το ατύχημα των Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
Το ατύχημα των Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον (vid & pics)
Δείτε το ατύχημα των Νίκο Ρόσμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον, που έθεσε εκτός αγώνα τις δύο Mercedes από τον πρώτο γύρο. Λάουντα: «Απαράδεκτο»

Κάτι που δε συνηθίζουμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είδαμε στην πίστα της Καταλούνια. Εκεί οι δύο Mercedes συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη δεύτερη στροφή και τέθηκαν εκτός αγώνα της Ισπανίας από τον πρώτο γύρο. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και ο Βρετανός θέλησε να ανακτήσει τη θέση του.

Έτσι, επιτέθηκε από την εσωτερική, ενώ δεν είχε χώρο και αναγκαστικά πάτησε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να κάνει τετακέ. Όμως, στην πορεία του προς το χώμα στη δεύτερη στροφή πήρε μαζί του και τον ομόσταυλό του, γεγονός που οδήγησε σε διπλή εγκατάλειψη των «ασημί βελών» και προκάλεσε την... έκρηξη του Νίκι Λάουντα.

Ο Αυστριακός τόνισε ότι δεν ήταν αναγκαίο κάτι τέτοιο, το χαρακτήρισε απαράδεκτο και κατηγόρησε τον Χάμιλτον. «Εντελώς μη αναγκαίο. Το ότι και οι δύο Mercedes είναι εκτός μετά τις δύο πρώτες στροφές είναι για μένα απαράδεκτο.

Ο Λιούις ήταν πολύ επιθετικός, γιατί έπρεπε ο Νίκο να του δώσει χώρο; Ήταν στην πρώτη θέση. Κατηγορώ τον Λιούις περισσότερο από τον Νίκο», ήταν τα λόγια του. Πάντως, μετά το ατύχημα, άπαντες πήγαν στα γραφεία της Mercedes και είχαν σύσκεψη, με τον Τότο Βολφ να τονίζει ότι «δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έχει ευθύνη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!