Πάμε στο Μοντμελό

Η ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Πάμε στο Μοντμελό

Λειτουργεί στη περιοχή της Βαρκελώνης από το 1991με την επίσημη ονομασία «Circuit de Barcelona – Catalunya» και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές πίστες αγώνων στον κόσμο. Με μήκος 4.665m και χωρητικότητα 131.000 θεατών η πίστα χρησιμοποιείται για κορυφαίες εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και για δοκιμές της F1.

Πάμε στο Μοντμελό

Βασικά συμβαίνει το εξής. Η Ισπανία είναι πολύ μπροστά στο θέμα των μηχανοκίνητων σπορ τόσο στους 4 όσο και στους 2 τροχούς. Έχουν αντιληφθεί, πως τουριστικά μόνο κέρδη μπορούν να εισπράξουν ως χώρα και γι αυτό και επενδύουν συνεχώς σε νέες πίστες ή σε εκτεταμένες βελτιώσεις των υπαρχόντων. Το «Circuit de Barcelona – Catalunya» δίπλα στο χωριό Μοντμέλο, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πίστας και τουριστικής ατραξιόν, ταυτόχρονα.

Αγωνιστικά, υπάρχουν τρεις εγκεκριμένες διαδρομές. Η «Εθνική» με μήκος πίστας 2.977 μέτρων για αγώνες μικρότερων κατηγοριών και η Grand Prix σε δύο διαμορφώσεις, μία με 4.727 μέτρα μήκος, με 16 στροφές για αγώνες Moto GP και άλλη μία, με 4.655 μέτρα μήκος, με 16 στροφές για αγὠνες Formula 1. Βεβαίως υπάρχει και μία ακόμα διαδρομή «σχολικἠ» με μήκος 1.073 μέτρων για μαθήματα σε σχολές αγωνιστικής οδήγησης. Η πίστα έχει συνολικά τέσσερις ψηλές γέφυρες που περνούν πάνω από την ασφάλτινη διαδρομή, που επιτρέπουν τις φωτογραφίσεις, με απίστευτή θέα προς την πίστα, 17 κερκίδες και εφτά εισόδους προς τις εγκαταστάσεις.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που υποστηρίζει η πίστα, είναι τα χειμερινά τεστ των ομάδων της F1, που προσφέρουν τους χειμερινούς μήνες αρκετά έσοδα στην περιοχή και συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Aυτά βέβαια τα κάνουν τα σοβαρά κράτη...

FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2016 (13-15 May)

Best of internet