Ο Μάσα ρίχνει το φταίξιμο στην ομάδα

Ο Μάσα ρίχνει το φταίξιμο στην ομάδα
Στη χειρότερη θέση -από το Ρωσικό GP του 2014- βρέθηκε ο Φελίπε Μάσα στα δοκιμαστικά του Σάββάτου για το Ισπανικό GP που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 15 Μαίου 2016. Κατά την γνώμη του φταίει η ομάδα του, που δεν κατάφερε να περάσει καν στο Q2.

Οι αλληλοκατηγορίες από τον οδηγό προς την ομάδα και τούμπαλιν, είναι ένα δείγμα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά σε μια αγωνιστική ομάδα και σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Williams Martini Racing. Από την μιά πλευρά έχουμε τον Φελίπε Μάσα που ισχυρίζεται πως τον άφησαν «πολύ αργά» να φύγει από τα πιτς της Williams κατά την πρώτη φάση πρόκρισης για το ισπανικό Grand Prix, αλλά ο Πατ Σίμοντς αμφισβητεί τους ισχιρισμούς του Μάσα και αναφέρει πως ο οδηγός του έπρεπε με έναν γρήγορο γύρο να «καθαρίσει» και να ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να προχωρούσε στο Q2 ανεξάρτητα από την καθυστέρηση στα πιτς.

«Νομίζω ότι αν πω ότι είμαι χαρούμενος κάτι δεν πάει καλά» λέει ο Μάσα και συνεχίζει «Είχα το πρώτο μου σετ ελαστικών και έπεσα σε κίνηση στο πρώτο γύρο που βγήκα. Είχα ένα πιο αργό αυτοκίνητο μπροστά μου και έχασα πολύτιμο χρόνο, κάτι που συχνά συμβαίνει ιδιαίτερα στο Q1. Έχασα χρόνο στην τρίτη στροφή με τον Κβιάτ που πήγαινε αργά σε εκείνο το σημείο και στην έβδομη στροφή με τον Φερνάντο και τελικά ο γύρος μου ήταν απελπιστικά αργός. Βγήκαμε καθυστερημένοι στο Q1 και οι περισσότερες από τις άλλες ομάδες ήταν εμπρός μας και δεν είχαμε χρόνο να βγούμε έξω και πάλι... Προσπαθήσαμε αλλά ήταν λάθος πρόγραμμα προγραμματισμού.» Επισημαίνοντας ότι οι ολοένα και πιο ανταγωνιστικές μεσαίας δυναμικότητας ομάδας, μειώνουν τα περιθώρια για πιθανά λάθη στις κατατακτήριες, ο Μάσα λέει πως η Williams έχει λάθος στην προσέγγισή της και συνεχίζει: «Είχαμε κάποια προβλήματα και σε προηγούμενα GP, αλλά σήμερα δεν κάναμε τη σωστή δουλειά. Γνωρίζουμε ότι αύριο δεν θα έχουμε έναν εύκολο αγώνα. Είμαστε αρκετά συνεπείς στο να παίρνουμε καλούς βαθμούς όταν ξεκινάμε από καλές θέσεις σε κάθε αγώνα αλλά αύριο με το να ξεκινήσω 18ος δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί.»
Ο επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος Πάτ Σίμοντς βέβαια, «γυρίζει» την ευθύνη πίσω στον Μάσα, λέγοντας ότι η «κίνηση» που βίωσε ήταν απλά μια απόσπαση της προσοχής του και πως δεν έπρεπε να χάσει τόσο πολύ χρόνο. Σίγουρα αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη για την συνεργασία Μάσα - Williams για το μέλλον... Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στον αγώνα...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!